Šv. Jonų bažnyčioje – nemokamas vaikų styginių orkestro iš JAV koncertas | Diena.lt

ŠV. JONŲ BAŽNYČIOJE – NEMOKAMAS VAIKŲ STYGINIŲ ORKESTRO IŠ JAV KONCERTAS

  • 0

Mokslų metų pabaigą jaunimas kartu su tėvais ir draugais yra kviečiami paminėti nemokamame vaikų styginių orkestro iš JAV – „The SIUE Suzuki Tour Group“ – koncerte. Pasirodymas vyks birželio 11 d. 18 val. Šv. Jonų bažnyčioje.

Kartu su amerikiečiais ant scenos lips ir lietuvių vaikų styginių orkestras – Lietuvos suzuki asociacijos jaunieji smuikininkai. Tiek vieni, tiek kiti vaikai muzikuoti mokosi pagal pasaulyje vis labiau populiarėjančią Suzuki programą.

Muzikaliai sudėtingas repertuaras

„Daug dėmesio skiriame kokybei. Norėdami patekti į „The SIUE Suzuki Tour Group“ orkestro sudėtį dėl augančio grupės populiarumo vaikai nuo 9 iki 18 m. pirmiausia dalyvauja perklausose, kiekvieną savaitę intensyviai repetuoja ir už tai gauna galimybę koncertuoti JAV ir už Atlanto“, – pasakoja orkestro dirigentė Allison Huebner-Woerner.

Su Allison Huebner-Woerner į Lietuvą atvyksta ir orkestro vadovė smuikininkė Vera McCoy-Sulentic. Abi moterys yra diplomuotos Suzuki metodo pedagogės. Su vaikais pagal minėtojo metodo programą dirba jau daugiau nei du dešimtmečius.

Šv. Jonų bažnyčioje vaikai nuo pat mažens išmokę muzikuoti pagal Suzuki metodą atliks išties labai sudėtingus – J. S. Bacho, D. Šostakovičiaus, A. Vivaldžio – kūrinius., taip pat jaunesnės kartos amerikiečių ir italų kompozitorių repertuarą bei škotų, airių, amerikiečių liaudies dainas.

Talentas – ne įgimtas, o įgyjamas

Suzuki metodo esmė – talentas yra ne įgimtas, bet išugdomas, todėl nuo mažens reikia lavinti vaikų muzikalumą ir „Motinos kalbos“ principu mokyti juos groti įvairiais instrumentais.

„Motinos kalbos“ principas teigia, kad visi vaikai turi daug talentų, tik reikia juos atskleisti. Lygiai taip, kaip kiekvienas vaikas išmoksta savo gimtąją kalbą (kartais dvi ir netgi tris iškart), taip nuo mažens jis gali išmokti ir muzikuoti.

Suzuki metodą pirmasis viešai išaiškino Japonijos mokslininkas, smuikininkas, kompozitorius, ugdymo filosofas Shinichi Suzuki. Jis teigė, kad žmogaus talentas yra įgyjamas priklausomai nuo gyvenamosios ir ugdomosios aplinkos, o kūdikių galimybės yra apskritai beribės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS