Valdovų rūmuose – dienos stovykla gausių šeimų vaikams | Diena.lt

VALDOVŲ RŪMUOSE – DIENOS STOVYKLA GAUSIŲ ŠEIMŲ VAIKAMS

  • 0

Nacionaliniame muziejuje Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose prasidėjo gausių šeimų vaikams skirtos vasaros dienos stovyklos „Legendinis vilkas“ maratonas.

Iki liepos 1 d. vyksiančiose trijose savaitės trukmės stovyklos pamainose 7–13 metų vaikai dalyvaus edukacinėse, kultūrinėse ir pažintinėse veiklose, skatinančiose pilietiškumą ir tautinę tapatybę.

„Valdovų rūmų muziejuje vasarą rengiamos dienos stovyklos tikslas – vaikus supažindinti su Lietuvos istorija ir kultūros paveldu. Šiais metais siekiame suteikti tokias galimybes gausių šeimų vaikams, kurie dažnai dėl ribotų finansinių resursų patiria socialinę atskirtį“, – teigia Valdovų rūmų muziejaus edukatorė, projekto vadovė Daiva Tuinylienė.

Penkias dienas truksiančios dienos stovyklos dalyviai susitiks su Valdovų rūmų muziejaus specialistais, gidais, archeologais, restauratoriais ir kitų sričių žinovais, susipažins su Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rezidencijos istorija, Vilniaus pilių teritorija, lankysis įvairiuose kituose muziejuose, dalyvaus edukaciniuose užsiėmimuose. Juose sužinos daug įdomaus apie Valdovų rūmų muziejaus archeologinius eksponatus, istorines bei meno vertybes, taip pat gamins lėles, mokysis heraldikos, klausysis Lietuvos didžiųjų kunigaikščių dvare skambėjusios muzikos, statys spektaklius, rašys stovyklautojų dienoraštį. Stovyklos metu sukurti vaikų darbai bus eksponuojami minint Liepos 6-ąją muziejaus edukacinėse erdvėse.

D. Tuinylienės teigimu, šis vasaros dienos stovyklos projektas – ne tik graži socialinė iniciatyva, bet ir puikus kelių organizacijų glaudaus bendradarbiavimo pavyzdys. Valdovų rūmų muziejui jį įgyvendinti padeda partneriai – Lietuvos gausių šeimų asociacija ir Lietuvos edukologijos universiteto savanoriai. „Tad matydami organizacinį stovyklos vyksmą vaikai mokosi kultūros, kūrybiškumo bei savarankiškumo, taip pat bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžių“, – sako edukatorė.

Ne pirmus metus rengiama dienos stovykla „Legendinis vilkas“ jau tapo Valdovų rūmų muziejaus vasaros tradicija. Edukacijos grupės specialistai taip pat rengia iš anksto užsakomus edukacinius užsiėmimus grupėms, o savaitgaliais į muziejų kviečia šeimas dalyvauti įvairiuose edukaciniuose užsiėmimuose nuolatinių ekspozicijų erdvėse.

GALERIJA

  • Valdovų rūmuose – dienos stovykla gausių šeimų vaikams
V. Abramausko / Valdovų rūmų muziejaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS