Vilniaus rotušės erdves užpildė A. Vozbino ir M. Maziliausko meno projektai | Diena.lt

VILNIAUS ROTUŠĖS ERDVES UŽPILDĖ A. VOZBINO IR M. MAZILIAUSKO MENO PROJEKTAI

Vilniaus rotušė šventinį savaitgalį pasitinka meno projektais. Reprezentaciniame pastate dailininkas Aleksandras Vozbinas ir architektas Mantas Maziliauskas lankytojams atvėrė ir iki šiol uždaras rotušės erdves.

Nuo 1 iki 3 Vilniaus rotušės aukšto įrengtos parodos užpildė visas šio pastato erdves. 40-metis architektas ir instaliacijų kūrėjas Mantas Maziliauskas eksponuoja savo ir mokinių kurtus projektus, šmaikščiai siūlo pažvelgti į save kreivų veidrodžių karalystėje.

Nuošalios rotušės vietos architekto sumanymu tapo miško karalyste. O lankytojams įprastai uždarame 3 aukšto balkone architektas įkūrė sapnų ir svajonių, kurios vėliau tampa konkrečiomis architekto idėjomis, pasaulį.

Kitas jubiliatas – 60-metis tapytojas Aleksandras Vozbinas parodai atrinko paskutinių 3 metų darbus. Spalvingoje tapyboje ir istorinių mūšių, ir nūdienos gyvenimo atspindžių.

„Mane inspiruoja, sakykim, kai kurie Lietuvos istorijos galbūt faktai, mažiau apmąstyti, daugiau apmąstyti, bet tai galbūt net nėra gryna inspiracija, o tai yra improvizacija tam tikromis temomis“, – sakė  A. Vozbinas.

Ekspresyvi tapyba kai kuriuose darbuose įgauna siurrealizmo formą. Visuomenei aktualias temas A. Vozbinas dažnai pristato per moters siluetą.

„Man tai yra tam tikras simbolis, kiek ten to gašlumo, aš nesistengiu, bet tai yra galbūt tam tikri archetipai, atėję iš senų kultūrų, primityvių, klasikinių, man yra tam tikras ženklas ir aš apauginu, priklausomai nuo situacijos, gėlėmis, drugeliais ar visai ne tais gyvūnais“, – pasakojo tapytojas.

A. Vozbinas yra surengęs beveik 30 personalinių parodų, buvo žinomo plenero „Sutino dienos“ organizatorius.

A. Vozbino ir M. Maziliausko meno projektus Vilniaus rotušėje galima apžiūrėti iki balandžio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS