Vilniaus šviesų festivalis – sostinės gimtadienio su(si)tikimo vieta | Diena.lt

VILNIAUS ŠVIESŲ FESTIVALIS – SOSTINĖS GIMTADIENIO SU(SI)TIKIMO VIETA

Vilniaus šviesų festivalis – meno, technologijų bei ryškios šviesos šventė ir laukiama sostinės gimtadienio tradicija, kaip ir kasmet, susitikti kvies tuo pačiu metu – sausio 25-ąją. Šeštąjį kartą vyksiantis renginys, sveikinantis Vilnių su 701-ąja sukaktimi, tęsis iki sausio 28 d.

Šviesa naudojama svarbiausioms akimirkoms švęsti. Vilniaus šviesų festivalis kasmet kuria inspiruojančią šventę mieste ir su gimtadieniu sostinę sveikina kaskart pristatydamas naują, kelias dienas trunkančią, šviesos meno parodą. Šįmet susipažinti su jos dalyvių, aktualių pasaulyje kūrėjų darbais, kuriuose susilieja kūrybiškumas, šiuolaikinis menas ir technologijos, vilniečiai ir miesto svečiai turės galimybę sausio 25–28 d., kas vakarą nuo 18 iki 23 val.

„Šviesų festivalis – tai savita kultūrinės įvairovės išraiška, pristatanti įvairių šalių menininkų idėjas, unikalius projektus ir meno inovacijas bei skatinanti tarptautinius kultūros mainus ir dialogą“, – sakė Vilniaus šviesų festivalio organizatoriaus Vilniaus kultūros centro direktorius Paulius Jurgutis.

E. Kinaičio nuotr.

Šiais metais sostinės senamiestyje sukurtoje modernaus šviesos meno galerijoje lankytojai išvys dvi dešimtis VI Vilniaus šviesų festivalio kūrinių – 15 šviesos instaliacijų pagrindinėje programoje bei 5 papildomus objektus. Kiekvienas jų pasakos savo unikalią istoriją.

Tūkstančių vilniečių ir sostinės svečių lauks festivalio šviesomis nušviesti žinomi pastatai, bažnyčios, galerijos, skverai ir kiemai. Šios meno ekspozicijos objektus kuria menininkai iš Lietuvos, Prancūzijos, Lenkijos, Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų.

Vilniuje per metus vyksta bene dvi dešimtys įvairių festivalių garsinančių Vilniaus miesto vardą, tačiau šviesų festivalis vienintelis apjungia šviesos meną, muziką, šiuolaikinių technologijų galimybes.

E. Kinaičio nuotr.

Nepaisant jauno festivalio amžiaus, ambicingas renginys jau gali didžiuotis įdomiu, kokybišku ir solidžiu turiniu, garsiais, pasaulyje žinomais svečiais, puikiais atsiliepimais ir tūkstančiais gerbėjų. Per pastaruosius penkerius metus Vilniaus šviesų festivalio pagrindinėje programoje buvo pristatyti 91 projektas iš 18 pasaulio valstybių.

VI Vilniaus šviesų festivalis – 2024 m. sausio 25–28 d., nuo 18 iki 23 val.

Daugiau informacijos svetainėje lightfestival.lt ir „Facebook“ renginyje: https://www.facebook.com/VilniusLightFestival.

GALERIJA

  • Vilniaus šviesų festivalis – sostinės gimtadienio su<span style=color:red;>(si)</span>tikimo vieta
  • Vilniaus šviesų festivalis – sostinės gimtadienio su<span style=color:red;>(si)</span>tikimo vieta
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kada kurs naujus?

Vel secondhandas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS