Vilniečiai džiaugiasi žiemos sporto malonumais | Diena.lt

VILNIEČIAI DŽIAUGIASI ŽIEMOS SPORTO MALONUMAIS

Atėjęs šaltis atnešė ir sniego, o su juo – ir daug džiaugsmo išsiilgusiems tikros žiemos. Praėjusią savaitę pradėjusiame veikti Liepkalnio žiemos centre, nepabūgę spaudžiančio šaltuko, snieglentes ir slides "pasikinkė" ir jauni, ir vyresni.

Praėjusį savaitgalį ant Laimio kalno Vilniuje knibždėte knibždėjo slidininkų ir snieglentininkų. Pagaliau sulaukę tikros žiemos daugelis nė nesvarstė, ar ne per šalta, ir su visa manta važiavo ant kalno.

Praėjusį penktadienį buvo atidarytas tik vadinamasis Liepkalnio žiemos centro varlynukas, o šeštadienį – jau ir vienas keltuvų ant didžiojo kalno.

"Taip, savaitgalį čia buvo daug žmonių. Visada gaila tų, kuriems nutinka nelaimė, deja, vienas žmogus susilaužė ranką", – sakė visą dieną ant kalno dirbantis Vladislovas. Vyras prižiūri ir keltuvą, ir žmones, prireikus pagalbos, galima kreiptis į jį.

Antrasis keltuvas savo darbo dar nepradėjo, tačiau, pasak Vladislovo, būtent šiandien – ketvirtadienį – planuojama paleisti ir jį. Trasos žiemos sporto mėgėjams ruošiamos pasitelkus šešias sniego gaminimo mašinas.

"Džiaugiuosi, kad atėjo žiema, kad yra sniego ir šalčio, kad veikia trasos ir galima slidinėti. O ir kalnas šįmet atrodo geriau. Baigiau darbus ir atvažiavau pasitreniruoti", – sakė darbo dieną ant Laimio kalno sutiktas Elijas.

Ne tik dabartinis vaizdas jau džiugina akį, bet ir planai, kad per trejus metus šis žiemos centras pakeis savo veidą. Siekiant jį modernizuoti numatyta investuoti 3,5 mln. litų. Jau šią žiemą centras įsigijo keturias modernias sniego patrankas, nupirktas naujas trasų rengimo traktorius. Buvo susirūpinta ir žmonių saugumu: prie trasų pašalinti medžiai, stulpai, buvo tvarkomas reljefas, restauruojami seni keltuvai, įrengtas papildomas apšvietimas – pastatyta 30 naujų lempų. Šią žiemą bus pasirūpinta ir papildomomis automobilių stovėjimo vietomis.

Kitą žiemą planuojama, kad vietoj trijų esamų trasų atsiras devynios, atitinkamai iki aštuonių devynių padaugės ir keltuvų skaičius – taip sumažės slidininkų eilės prie jų. Ant Liepkalnio kalno planuojama įrengti slidinėjimo mokymo centrą, specializuotą sporto prekių parduotuvę, servisą, naują kavinukę.

Liepkalnio žiemos ir vasaros sporto centro naujasis valdytojas – bendra Lietuvos ir Latvijos įmonė "Trade State".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS