Vilniečiams – šiuolaikinio šokio spektakliai | Diena.lt

VILNIEČIAMS – ŠIUOLAIKINIO ŠOKIO SPEKTAKLIAI

  • 0

Šokio teatras AIROS žiūrovams Vilniuje šį rudenį pristatys du šokio spektaklius: "Chimeros karoliai" ir "Z+".

Daugiau nei tris dešimtmečius šiuolaikiniam šokiui paskyrusi choreografė Aira Naginevičiūtė prieš penkerius metus įkūrė savo šokio teatrą AIROS, kurio trumpą istoriją ženklina keturių spektaklių repertuaras, teatro dalyvavimas atidarant prestižinius Azijos, Europos ir Afrikos festivalius, Auksinio scenos kryžių nominacijos ir apdovanojimai, talentingos jaunosios kartos choreografės Agnietės Lisičkinaitės įsiliejimas į šokio teatro AIROS gyvenimą. Vilniuje šį rudenį bus rodomi abiejų kūrėjų, choreografių spektakliai.

Penktąjį sezoną šokio teatras AIROS pradeda Auksiniams scenos kryžiams nominuotu spektakliu "Chimeros karoliai" (chor. A.Naginevičiūtė). Šiame šokio spektaklyje penkios skirtingų patirčių, amžiaus, likimų herojės, kuriamos Erikos Vizbaraitės, Godos Laurinavičiūtės, Gretos Grinevičiūtės, Sigitos Juraškaitės bei A.Lisičkinaitės, eina savuoju virsmų ciklu, kiekviena išlaikydama savitą ritmą ir judesio tėkmę. Lyg karolius jos veria savo troškimus, iliuzijas ir patirtis, palieka išgyventos patirties išnarą ir augina naują odą, kaip gyvatės, kurioms egzistuoja tik viena – amžinas gyvybės cikliškumas.

Per penkerių metų veiklos laikotarpį teatro repertuarą papildė dar trys spektakliai "Stiklo sodai", "Melancholijos bokštai" ir "Z+". Pastarasis talentingos jaunosios kartos kūrėjos ir choreografės A.Lisičkinaitės spektaklis – į jaunesniąją auditoriją orientuotas socialinėje medijoje apsigyvenusios Z kartos tyrimas, pasižymintis interaktyvumu ir šalta, bet efektinga ir išjudinančia estetika. Spektaklyje šoka G.Grinevičiūtė, S.Juraškaitė ir A.Gudaitė.


Kas? Spektaklis "Chimeros karoliai".

Kur? Menų spaustuvėje.

Kada? spalio 25 d. 19 val.

 

Kas? Spektaklis "Z+".

Kur? Menų spaustuvėje.

Kada? lapkričio 3 d. 18 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS