Vilniuje – nuotaikingas „Parranda Polar“ ir „Planeta Polar“ koncertas | Diena.lt

VILNIUJE – NUOTAIKINGAS „PARRANDA POLAR“ IR „PLANETA POLAR“ KONCERTAS

  • 0

Nuotaikingasis trio – „Parranda Polar“ – kviečia į ypatingą koncertą sostinėje, kuris vyks penktadienį, balandžio 12 d. miestiečių dar neatrastoje Vilniaus g. 22 esančioje salėje (virš baro „Vėjai“). Savo programą jie atliks drauge su mįslingąja grupe iš kitos planetos – „Planeta Polar“. Socialiniuose tinkluose savo pačių kurtais, nuotaikingais vaizdo siužetais vakarėlį anonsuojantys muzikantai labai laukia visų, muzikai neabejingų klausytojų.

Tai bus pirmasis grupės „Parranda Polar“ pasirodymas šiais metais. Jau kurį laiką jie – Vytautas Puidokas (bosinė gitara), Adomas Koreniukas (vokalas, akordeonas) ir Jonas Narbutas (perkusija) – užsidarę repeticijų studijoje ruošė naują programą ir kūrė ateities planus.

„Šaltuoju metų laiku galėjome kiek atitrūkti nuo koncertinės veiklos ir pasilikti daugiau erdvės kūrybai, idėjoms. Dabar esame labai išsiilgę gyvų pasirodymų“, – sako Vytautas.

Scenoje pirmą kartą išgirsime ir „Planeta Polar“ – kolektyvą, kurį įkūrė tie patys muzikantai. Koncerto metu skambės dvi skirtingos programos: kumbijos ritmais šokantys, daugelio klausytojų pamilti, „Parrandos“ kūriniai ir dar negirdėtos, elektroniniais skambesiais padabintos „Planetos“ dainos.

„Parranda“ – tai, kas esame, o „Planeta“ – kuo norėtume būti“, – taip savo muzikines transformacijas apibūdina trio. Tiesa, du esminiai jų kūrybos elementai išliks nepakitę. Tai – gyvas ritmas ir ispaniška lyrika.

„Planetos“ muzikoje galima patirti daugiau emocinių atspalvių. Ji sujungia ir linksmą, ir liūdną nuotaikas. Tiesa, net ir liūdnesnis „Planetos“ kūrinys vis tiek išsaugo savyje šiltą, plaukiantį kumbijos ritmą. O kitas, kuris šiek tiek linksmesnis, turi šaltesnes ir liūdnesnes harmonijas“, – mintimis dalijasi Adomas.

Grupės nariai neatmeta galimybės sukurti dainos ir lietuvišku tekstu. „Sykį jau darėme tokį eksperimentą, rašėme gabalą ir lietuviškai, ir ispaniškai, bet ispaniškai galvosi kokius septynis kartus geriau. Rodos, ispaniški žodžiai yra tokie paprasti, bet pasakai „luna“ ir iš karto piešia kažkokį vaizdą, o su lietuvių kalba daug sudėtingiau“, – apie kūrybines paieškas pasakoja grupės vokalistas.

„Lietuviški tekstai diktuoja ir muziką. Negali jų atlikti taip pat, kaip atliktum ispaniškai. Keičiasi ir ritmas, ir melodija“, – priduria Jonas. „Tokiems tekstams reikia subręsti“, – reziumuoja Vytautas.

https://www.youtube.com/watch?v=i8a6Yuzuz7M&feature=youtu.be

Jau penktus metus gyvuojanti lotyniško folkloro grupė „Parranda Polar“ 2017 metų žiemą išleido kasetę „Mucho Frio“ su septyniomis dainomis.

Per visą šį laikotarpį jie koncertavo ne tik Lietuvoje, bet ir Ispanijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Maltoje, Baltarusijoje.

Šiais metais su nauja „Planeta Polar“ programa jie žada pasirodyti įvairiose koncertinėse erdvėse Vilniuje ir kituose didžiuosiuose miestuose bei apsilankyti vasaros muzikos festivaliuose.

Greitu metu jie taip pat žada klausytojus pradžiuginti pirmuoju „Planeta Polar“ įrašu bei klipu, kuris turėtų pasirodyti dar šį pavasarį.

https://www.youtube.com/watch?v=pq8xFTIAie4&feature=youtu.be

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS