Vilniaus scenoje – garsūs užsienio ir Lietuvos dainininkai | Diena.lt

VILNIAUS SCENOJE – GARSŪS UŽSIENIO IR LIETUVOS DAINININKAI

  • 0

Kovo 18-20 d. „Vilnius City Operos“ ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro spektaklio „Oneginas“ žiūrovai turės progą persikelti į prestižinį Glyndebourne’o festivalį Didžiojoje Britanijoje. Kaip? Laikykitės: Tatjanos vaidmenį atlikti į Vilnių atvyksta Maskvos Didžiojo teatro sopranas Jekaterina Šerbačenko, kuri kartu su Edgaru Montvidu bei Andrėjumi Bondarenko (Ukraina) šį vaidmenį atliko viename svarbiausių operos pasaulio festivalių!

Ir tai - dar ne viskas, pirmąjį ir paskutinį vakarą dainuosiančią viešnią antrajame spektaklyje pakeis netikėtas sugrįžimas, - Vida Miknevičiūtė. Ši solistė - retas paukštis gimtinėje, daugiausiai pasirodanti Vokietijos scenose. Tad šį kartą, VCO, kartu su meno vadove ir režisiere Dalia Ibelhauptaite priešakyje, pasieks savo dvigubą svajonę, - publikai pristatys aukščiausios prabos dainininkus iš užsienio, o taip pat leis susipažinti su šalies vardą kitose šalyse garsinančiais kūrėjais.

J. Šerbačenko tituluojama vienu iš talentingiausių savo kartos lyrinių sopranų, šiuo metu - Didžiojo Maskvos operos teatro trupės narė. 2009 metais ji buvo apdovanota BBC Kardifo pasaulio dainininko apdovanojimu. Solistės bagaže - garsiausi vaidmenys, kaip Mimi („Bohema"), Mikaela („Karmen"), Nataša Rostova („Karas ir taika"), Liu („Turandot") ir, žinoma, Tatjana („Eugenijus Oneginas").

Daugelio jau puikiai įvertinta solistė yra pasirodžiusi tokiuose teatruose kaip Paryžiaus operoje, La Scala Milane, Lijono operoje, Karališkame Covent Gardeno teatre, Monte Karlo operoje, Madrido operos teatre bei garsiajame Metropolitene (Niujorkas).

Tuo tarpu V. Miknevičiūtė, baigusi vokalo magistro studijas Lietuvoje, 2003 metais per Erasmus programą išvyko studijuoti į Leipcigą. Ten ji ir tęsė savo studijas, o vėliau pateko į Ciuricho operos teatro studiją, Aix-en-Provence festivalį, Baselio teatrą, tarptautinę Hamburgo valstybinės operos studiją. V. Miknevičiūtė - daugelio konkursų laureatė tiek Lietuvoje, tiek ir kitose Europos šalyse.

Jos bagaže rasime tokius vaidmenis, kaip: Pamina ir Papagena („Užburtoji fleita"), Zerlina („Don Žuanas"), Adina („Meilės eliksyras"), Mikaela („Karmen"), Fiordilidži („Visos jos tokios"), Violeta („Traviata"), Margarita („Faustas"). ir kt. Nuo 2011 m. ji - Mainco (Vokietija) valstybinės operos trupės narė, atliekanti bene visas pagrindines soprano partijas.

Be to, be įvairių pasirodymų visoje Vokietijoje, Vidos kelionės yra nusitęsusios ir iki pat Australijos.

GALERIJA

  • Vida Miknevičiūtė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS