Vilnius vienam vakarui taps flamenko tėvyne | Diena.lt

VILNIUS VIENAM VAKARUI TAPS FLAMENKO TĖVYNE

  • 0

Nors Flamenko menas kilęs iš karštų Andalūzijos kraštų, lietuviai kasmet vis arčiau pažįsta flamenko ritmus ir vis mieliau renkasi į flamenko renginius. Jau rugsėjo 24 d. Vilniaus muzikiniame teatre New York miestiečius ir sostinės svečius vėl džiugins flamenko festivalis „Siento Flamenco“. Išskirtinės melodijos, aistra, veržlumas ir šokio bei muzikos harmonija – tai flamenko festivalio vakaro meniu, kurį dovanoja organizatoriai – prodiusavimo kompanija ARS Libera International.

Ištisus metus žiūrovų lauktas festivalis apjungs didžiulę puokštę flamenko meno atlikėjų iš Lietuvos ir iš užsienio. Visi jie muzikiniame klube New York atiduos karščiausias aistras vieninteliam adresatui – žiūrovui. Vieta įspūdingam renginiui taip pat pasirinkta ne šiaip sau. Tai išskirtinė ir sau lygių neturinti erdvė Vilniuje. Kitos tokios paprasčiausiai nėra. New York

muzikinis teatras turi dviejų aukštų erdvę žiūrovams, todėl patys lankytojai pasirenka renginį stebėti balkone ar parteryje. O flamenko aistras ir emocijas pajausti žiūrovams ir klausytojams jau ne pirmus metus festivalio metu padeda retro stiliumi įrengtos erdvės ir išskirtinis apšvietimas.

“Esu įsitikinusi, kad menas neturi tautybės. Šokėjo ir artisto kūrybinę bei meninę raišką lemia jo įgimtos asmeninės savybės, talentas, turima technika, domėjimasis ir gyvenimas ta kultūra bei, svarbiausia, daug darbo valandų.Kalbant apie Lietuvos žiūrovus – taip, pasirodymo metu jie šiek tiek ramesni nei pietiečiai, iš karto tiesmukai nešūkauja, kaip scenoje gražiai atrodome ar kad jau kažkurią šokėją įsimylėjo... Lietuvos žiūrovai pasižymi nuožmiu dėmesiu ir ypatingu susikaupimu pasirodymo metu, o ovacijų tikrai negaili pasirodymo pabaigoje. Ne retas ir ašarą nubraukia...“, - atvirai apie flamenko pasakoja viena iš festivalio dalyvių – flamenko šokio studijos FLAMENKO.lt įkūrėja Sandra Muningytė, scenoje žiūrovams pažįstama kaip La Sandra.

Flamenko festivalyje savo talentą demonstruos ir publiką žavės aukščiausios klasės menininkai, pasiruošę parodyti flamenko iš visų pusių. Taip pat bus galima išgirsti ir specialiai „Siento Flamenko“ festivaliui susikūrusią sostinės gitaristų kompaniją „Vilnius Guitar Trio“.

Festivalyje dalyvaus: „Vilnius Guitar Trio“ (Artūras Chalikovas, Gintaras Šulinskas, Andžej Zujevič), ,,Šou Marina de flamenco“, gitaristas Marius Zableckas, gitaristų Martyno Kuliavo ir Aleksandro Teno duetas, flamenko klubas „Tientos“, Sandra Muningytė (La Sandra) ir flamenko šokio studija FLAMENKO.LT, gitaristas Šarūnas Šimelionis ir grupė „Ars Longa“, flamenko šokio studija „Flamenko akademija“, „Vilnius guitar trio“ ir La Sandra ansamblis, Liucija Puidokaitė ir grupė, flamenko šokių grupė „Solea“ ir Aušrinė Vyšniauskaitė.

Kol menininkai repetuoja ir ruošiasi įpsūdingam vakarui, flamenko gerbėjai įsijuosę šluoja bilietus. Nepavėluokite! Bilietus platina BILIETAI.LT: http://www.bilietai.lt/event/26506

GALERIJA

  • Vilnius vienam vakarui taps flamenko tėvyne
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS