VU Botanikos sodas kviečia į šventę | Diena.lt

VU BOTANIKOS SODAS KVIEČIA Į ŠVENTĘ

  • 0

Gegužės 21 d. Vilniaus universiteto Botanikos sode Kairėnuose jau 15-ąjį kartą bus minima Tarptautinė biologinės įvairovės diena. Šią dieną bus organizuojamos ne tik paskaitos ar specializuotos ekskursijos, bet ir koncertai, parodos.

Šventės atidarymas – 12 val. Paskui lankytojai kviečiami į VU Gamtos mokslų fakulteto mokslininkų ir Botanikos sodo specialistų vedamas pažintines ekskursijas, „pasivabalavimus“ kartu su Lietuvos entomologų draugijos nariais, Gamtos fotografijų klubo „Žaliasis skėtis“ parodos atidarymą, UAB „Plantida“ didelių medžių sodinimo demonstravimą, konkurso „Žalioji palangė“ laureatų apdovanojimus.

Augintinius demonstruos Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, šunų dresūros mokykla „Reksas“, veiks „Bonsai sodų“ ekspozicija, apie bioįvairovę pasakos gamtininkas dr. Selemonas Paltanavičius, bus galima pajodinėti arkliais, dalyvauti kūrybinėse programose su floristais.

Šių metų pagrindinis Tarptautinės biologinės įvairovės dienos akcentas – bioįvairovė ir harmoningas žmogus darnioje aplinkoje. Biologinė įvairovė yra gyvenimo ir ekosistemų pamatas, ji užtikrina žmonių pragyvenimo šaltinius ir tvarią žemės ūkio, miškininkystės, žuvininkystės, turizmo, kitų sektorių plėtrą. Siekdami sustabdyti biologinės įvairovės nykimą, investuojame į žmones, jų gyvenimą ir gerovę.

Tarptautinė biologinės įvairovės diena Lietuvoje minima nuo 2001 m. Kasmet visuomenė kviečiama atkreipti dėmesį į vieną iš biologinės įvairovės išsaugojimo aspektų – klimato pokyčių ar žemdirbystės įtaką, invazinių organizmų pavojų, specifinėms ekosistemoms kylančias grėsmes, miškų išsaugojimą.

Lankytojai VU Botanikos sode Kairėnuose laukiami nuo 10 iki 20 val. (Kairėnų g. 43, Vilnius).

Šventės metu įėjimas į Botanikos sodą nemokamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS