Amerikos mokykla Vilniuje nori plėstis, bet negauna leidimo | Diena.lt

AMERIKOS MOKYKLA VILNIUJE NORI PLĖSTIS, BET NEGAUNA LEIDIMO

Tarptautinė Amerikos mokykla Vilniuje norėtų plėstis, bet kol kas negauna leidimo, o klausimas tarp skirtingų institucijų derinamas jau metus.

Užsienio diplomatų ir verslininkų vaikų lankoma mokykla 2017 metais kreipėsi į sostinės savivaldybę su prašymu leisti prie esamo mokyklos pastato Subačiaus gatvėje pristatyti mansardinį aukštą.

Tačiau iki šiol statybos leidimo negavo – dabar trūksta Kultūros ministerijos sprendimo dėl Vilniaus senamiesčio apsaugos reglamento pakeitimų.

„Išaugus užsienio diplomatų ir verslo bendruomenės poreikiams, AISV siekia gauti leidimą renovuoti esamą pastatą, kad galėtų priimti daugiau moksleivių. Per pastaruosius metus mes klausimą derinome tiek su valstybės, tiek su savivaldybės atsakingais pareigūnais, bet iki šiol galutinio leidimo negavome“, – komentare BNS nurodė mokykla.

Vilniaus savivaldybė atsakyme BNS teigia, kad leidimo išdavimas užtruko dėl paveldosaugos reikalavimų derinimo.

Anot savivaldybės Kultūros paveldo apsaugos skyriaus vedėjo Dariaus Daunoro, pernai rugsėjį projektiniai pasiūlymai svarstyti Vilniaus miesto nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo tarybos posėdyje.

Jo metu nutarta pritarti mansardos įrengimui, tačiau pateikta pastabų dėl architektūrinės pastato išraiškos. Po to visa medžiaga buvo perduota Kultūros paveldo apsaugos departamentui.

Pernai lapkritį gautas paveldo specialistų įvertinimas, kad rengiamuose projektiniuose pasiūlymuose yra neatitikimai Vilniaus senamiesčio apsaugos reglamentui.

Dėl Vilniaus senamiesčio apsaugos reglamento keitimo statytojai turėjo kreiptis į Kultūros paveldo departamentą, kad jie parengtų kultūros ministro įsakymą dėl reglamento keitimo.

Kultūros paveldo departamento direktorės pavaduotojas Algimantas Degutis BNS patvirtino, jog departamentas perdavė ministerijai medžiagą dėl reglamento keitimo.

Kultūros ministerija BNS atsakė klausimą svarstanti, o nagrinėjimas neturi užtrukti ilgiau nei numatyta teisės aktuose.

„Norime informuoti, kad Kultūros ministerija pakartotinai gavo dokumentus svarstymui. Išvadas ir komentarus teikti dar anksti, nes pateikti dokumentai nagrinėjami. Nagrinėjimas neturi užtrukti ilgiau nei numatyta teisės aktuose. Apie rezultatus bendruomenė iš karto bus informuota“, – sakoma Kultūros ministerijos BNS perduotame komentare.

Mokslas mokykloje yra mokamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Amerikoniukai tiesiog negali mokytis mokykloje kurioje nėra tradicijos šaudytis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS