Apdovanoti Lietuvos mokyklų žaidynių nugalėtojai | Diena.lt

APDOVANOTI LIETUVOS MOKYKLŲ ŽAIDYNIŲ NUGALĖTOJAI

  • 0

Pirmadienio popietę daugiau nei du šimtai mokinių iš visos Lietuvos susirinko Vilniaus mažajame teatre, kur vyko 2016–2017 m. Lietuvos mokyklų žaidynių nugalėtojų apdovanojimai ir duotas startas naujam sezonui.

Renginio metu Švietimo ir mokslo ministerijos kancleris Tomas Daukantas kartu su olimpiečiais Henriku Žustautu ir Andrejumi Olijniku apdovanojo 21–ą geriausiai žaidynėse pasirodžiusią mokyklą. Taip pat apdovanojimai buvo įteikti ir 12–kai Lietuvos savivaldybių, kurių mokyklos žaidynėse pasiekė geriausius rezultatus.

Išbando savo valios ribas

Anot Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentės Dainos Gudzinevičiūtės, dalyvaudami žaidynėse laimi visi – mokiniai, jų tėvai, mokytojai. „Tikiu, kad šis projektas – tai vieta, kur gali atsiskleisti geriausios tiek kiekvieno vaiko, tiek visos mokyklos bendruomenės savybės“, – teigia D. Gudzinevičiūtė.

„Sportuodami mokiniai ne tik stiprina sveikatą ir išbando savo valios ribas, bet ir mokosi bičiulystės, sveikos sportinės konkurencijos bei turi progą pajausti tvirtą komandinę dvasią. Visus jaunuosius žaidynių dalyvius skatinu ir toliau, net ir po mokyklos baigimo, aktyviai sportuoti ir neapleisti pamėgtų sporto šakų“, – sakė Švietimo ir mokslo ministerijos kancleris.

„Nuoširdžiai dėkoju visiems kūno kultūros mokytojams, kurie skatina mokinius sportuoti, jaudinasi dėl jų, drąsina ir palaiko. Be atsidavusių mokytojų, palaikančių mokyklų vadovų, savivaldybių darbuotojų pastangų, ši iniciatyva tikrai nebūtų išlikusi pačiomis masiškiausiomis ir populiariausiomis mokinių sporto žaidynėmis“, – pabrėžė T. Daukantas.

Renginio vedėjas Dominykas Vaitiekūnas atidarė jau 13–tą „Lietuvos mokyklų žaidynių“ sezoną, renginyje dalyvavę olimpiečiai perdavė simbolinę estafetės lazdelę Varėnos „Ąžuolo" gimnazijos mokiniui Arnui Saulynui. Mokiniai, mokytojai ir teisėjai visų akivaizdoje pasižadėjo puoselėti olimpines vertybes, elgtis kilniai ir laikytis žaidynių taisyklių.

Daugiau džiugių renginio ir apdovanojimų akimirkų turėsite galimybę išvysti to paties pavadinimo televizijos laidoje, kuri jau antrą sezoną bus rodoma kiekvieną šeštadienį 10.30 val. per TV6. Pirmoji šiais metais – jau rugsėjo 30 dieną.

Motyvuoja sportuoti

Renginyje dalyvavęs kanojininkas H. Žustautas taip pat prisiminė mokyklos laikus ir pirmuosius savo žingsnius profesionalaus sporto link.

„Paauglystėje ne kartą esu dalyvavęs tarpmokyklinėse kvadrato, šuolio į tolį varžybose, todėl puikiai suprantu, kokį azartą jaučiate. Linkiu jaunuoliams, kad sportas visada liktų pramoga. Nenusiminkite, jei vieną dieną nepasiseks – eikite į priekį ir mėgaukitės tuo, ką darote“, – motyvavo olimpietis.

Jam antrino ir patys „Lietuvos mokyklų žaidynių“ dalyviai. „Džiaugiuosi, kad galiu dalyvauti žaidynėse, atstovauti savo mokyklai, miestui ir linksmai praleisti laiką. Čia ne tik išmokstame kovoti už pergales, susipažįstame su kitų mokyklų atstovais, bet ir keliaujame – kiekviena kelionė į varžybas būna kupina nuotykių. Dalyvavimas projekte mums leidžia pajausti olimpinę dvasią ir motyvuoja siekti dar didesnių tikslų“, – mintimis dalijosi Mažeikių Pavasario pagrindinės mokyklos mokinė, net penkis kartus Lietuvos mokyklų žaidynių nugalėtoja, Austėja Milevičiūtė.

GALERIJA

  • Apdovanoti Lietuvos mokyklų žaidynių nugalėtojai
  • Apdovanoti Lietuvos mokyklų žaidynių nugalėtojai
  • Apdovanoti Lietuvos mokyklų žaidynių nugalėtojai
  • Apdovanoti Lietuvos mokyklų žaidynių nugalėtojai
  • Apdovanoti Lietuvos mokyklų žaidynių nugalėtojai
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS