Apklausa: anksti pasibaigusios pamokos – didelė problema tėvams | Diena.lt

APKLAUSA: ANKSTI PASIBAIGUSIOS PAMOKOS – DIDELĖ PROBLEMA TĖVAMS

Dauguma pradinukus auginančių vilniečių vaikus iš mokyklos paimtų 17 arba 18 valandą, parodė Vilniaus savivaldybė paskelbta internetinė apklausa.

Klausiami, ar jų vaikai 2018- 2019 mokslo metais planuoja lankyti pradinę mokyklą Vilniaus mieste, iš 1146 apklausoje dalyvavusių tėvų teigiamai atsakė 95 proc. (1090 tėvų). Tokia galimybė neaktuali 45 apklausoje dalyvavusiems pradinukų tėvams, 8 dar nežino.

Vilniaus savivaldybė, kurioje mokosi penktadalis visos Lietuvos vaikų, pradinukų tėvų klausė, ar dėl to, kad jų atžalos pamokas pradinėje mokykloje pabaigia anksčiau nei baigiasi darbas, kyla problemų.

Net 73 proc. dalyvavusiųjų apklausoje tai kelia didelių problemų. „Taip, kyla tam tikrų problemų, bet nesunkiai jas sprendžiu“, - šį atsakymą pasirinko 22 proc. pradinukų tėvų. Dėl pamokų ir darbo pabaigos nesutapimo problemų nekyla 4 proc. apklausos dalyvių.

Į klausimą, ar vestų savo pradinę klasę lankantį vaiką į popamokinę veiklą, jeigu ji būtų finansuojama Vilniaus miesto savivaldybės, teigiamai atsakė 93 proc. tėvų, 4 proc. negalėjo atsakyti į šį klausimą, 3 proc. atsakė neigiamai.

Vilniaus savivaldybės apklausa taip pat siekė išsiaiškinti, iki kelintos valandos popamokinė veikla būtų aktuali pradinukų tėvams. 58 proc. vaikus iš mokyklos paimtų iki 18 valandos, 28 proc. iki 17 valandos, 8 proc. vaikus iš mokyklos turėtų galimybę paimti iki 16 valandos, 5 proc. iki 15 valandos.

Kaip skelbė ELTA, kai kurios sostinės mokyklos vos prasidėjus mokslo metams pakvietė pradinukus į popamokines grupes, tačiau daliai vilniečių jų teks palaukti.

Vilniaus mero patarėjas Albertas Lakštauskas patikino, kad tai tikrai ne taupymas.

„Pagal aprašą, per dvi savaites mokyklos galės išsiaiškinti tėvelių poreikius, nes pirmi metai šitas dalykas vyksta. Mokykloms, kurios visos dienos mokyklos principu dirbo anksčiau, yra lengviau, o kitoms reikia susikviesti mokytojus, susitarti ir susiderinti dėl sąlygų, krūvių. Savivaldybė ir meras puikiai supranta vaikų užimtumo poreikį, bet turėtume suprasti ir mokyklas - neišsukinėti rankų reikalaujant iškart pereiti prie visos dienos mokyklos“, - Eltai komentavo A. Lakštauskas.

Patarėjo teigimu, iki rugsėjo 17 dienos jau visos sostinės mokyklos bus susiorganizavusios pradinukų grupes visos dienos mokyklai.

Nuo šio rugsėjo Vilniuje visos dienos veiklos sostinės pradinukams finansuojamos iš Vilniaus miesto savivaldybės biudžeto. Kaip pabrėžia savivaldybė, tėvams už tai nereikia mokėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS