Ar Vilniaus savivaldybei pavaldi įmonė teisėtai išmokėjo daugiau nei milijoną eurų? | Diena.lt

AR VILNIAUS SAVIVALDYBEI PAVALDI ĮMONĖ TEISĖTAI IŠMOKĖJO DAUGIAU NEI MILIJONĄ EURŲ?

Į Vilniaus apygardos prokuratūrą kreipėsi trijų partijų – Liberalų sąjūdžio, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ ir partijos Laisvė ir teisingumas atstovai bei kandidatai į Vilniaus miesto merus Eglė Radvilė, Lukas Savickas ir Artūras Zuokas, prašydami pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo Vilniaus miesto savivaldybės kontroliuojamame Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centre (UAB „VAATC“).

Žiniasklaidos atliktas tyrimas (portalas delfi.lt) atskleidė, kad vykdant atliekų biologinio apdorojimo sutartį ir jos pakeitimus, tarp užsakovo UAB „VAATC“ ir operatoriaus UAB „Energesman“, atbuline data, galimai nesilaikant viešųjų pirkimų sutartyje numatytų terminų, buvo indeksuotos kainos. Privačiai įmonei papildomai išmokėta virš vieno milijono eurų. Šie pinigai išmokėti sudarius neviešą protokolą. Pačią sutartį savivaldybei pavaldi įmonė žiniasklaidai atsisakė pateikti, motyvuodama konfidencialumu. Priminsime, kad Viešųjų pirkimų tarnyba tvirtina, kad tokia viešojo pirkimo sutartis negali būti konfidenciali.

Žurnalistinio tyrimo metu paaiškėjo ir tai, kad Vilniaus mero pavaduotojo Valdo Benkunsko kuruojamoje įmonėje VAATC valdyba nebuvo sudaryta. Prokurorų prašoma išsiaiškinti, ar galėjo daugiau nei milijono eurų papildomą įmonės finansinę naštą VAATC direktorius Tomas Vaitkevičius prisiimti vienasmeniškai prieš tai informavęs mero pavaduotoją V. Benkunską.

Ikiteisminį tyrimą prašoma pradėti ne tik dėl sprendimus priėmusių asmenų galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Pareiškimą pasirašę politinių partijų atstovai įtaria, kad viešieji pinigai gali būti naudojami kitiems neteisėtiems tikslams, pavyzdžiui, galimam rinkimų kampanijos finansavimui. Svarbu ir tai, kad esminiai pakeitimai turi būti atliekami gavus Viešųjų pirkimų tarnybos pritarimą, todėl papildomai kreiptasi ir į tarnybą, kurios prašoma taip pat įvertinti, ar sprendimas sumokėti virš 1 milijono eurų yra teisėtas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Vilnietė

ZUOKAI KA ČIA ŠŪDA MALI VISI DURNI TIK TU PROTINGAS NES TAVO KIAULĖS AKYS AFERISTĖLI PATYLĖK NES VEMTI NORISI KAIP TAVE IR TAVO ŠAIKA KLAUSAI KOKI ŠŪDA MALAT KAD PRIE LOVIO FUI VILNIAUS GAIDYNAS

Anonimas

o ponas zuokas būdamas meru ar teisyngai prie vilniaus buvo atidaręs savartyno kurio pasekmės matosi ir dabar kalnas šiūkšlių prie posūkio nuo lidos plento į salinnkus nemėžio pusėn.

Egidijus

Tai kad Tomas buvo simasiaus viceministras, ir vaatc konkursa laimejo jame nedalyvaves, kai energesman šuleris dainius del jo per valdybos narius lakste. Tai ten ne viena milijona tomas su dainium is energesman pasidalino Malaciai kas kelia klausimus tik per dideli pinigai ir viskas uzges
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS