Ar Vilnius – patogus miestas neįgaliesiems? | Diena.lt

AR VILNIUS – PATOGUS MIESTAS NEĮGALIESIEMS?

Grupė iniciatyvių vilniečių tęsia ilgalaikę akciją „Vilnius – visiems patogus miestas“, kurios metu išbandys įvairių sostinės viešųjų objektų pritaikymą neįgaliesiems.

Šiandien popiet neįgalieji bandys savarankiškai ar su asistento pagalba įveikti kai kurias Vilniaus miesto perėjas.

Planuojama tikrinti perėjas atkarpoje nuo Europos Aikštės iki Gerosios Vilties stotelės Laisvės prospekte. Nors daugelis perėjų jas projektuojant ir statant skelbiamos kaip neva pritaikytos neįgaliesiems, tačiau praktikoje susiduriama su daugybe iššūkių – per stačiu pandusu, retai (ar niekada) veikiančiais liftais, neprivestais takeliais ir pan.

„Lietuvoje įprasta deklaruoti rūpinimąsi visomis visuomenės grupėmis, dažnas proginis dėmesys įvairias negalias turintiems asmenims. Tačiau pažadai per ilgai buvo nevykdomi, todėl praėjusį mėnesį tikrinome galimybes neįgaliesiems judėti Seime, o dabar išbandysime požemines ir antžemines pėsčiųjų perėjas pagrindinėse miesto transporto arterijose“, – sakė vienas iš akcijos iniciatorių, jau daug metų judantis ratukų pagalba Maksim Lepiochin.

Iš vizito Seime buvo padarytos išvada, jog jis pritaikytas tik iš dalies. Fiksuotos pastabos pandusui (kiek per toli vienas nuo kito dešinysis ir kairysis turėklai), kiti pandusai labai statūs, be turėklų, moterų tualetui (netinkamas išplanavimas), į kai kurias erdves (pavyzdžiui, Vitražo galeriją) patekti iš viso nėra galimybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Svarbu kad gėjams jauku. :

Tikra tiesa

LABAI PATOGUS.......Todėl ir sėdi namie. Po gatves nelaksto.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS