D. Kreivys: sovietinis Vilniaus oro uosto terminalas turi būti nugriautas | Diena.lt

D. KREIVYS: SOVIETINIS VILNIAUS ORO UOSTO TERMINALAS TURI BŪTI NUGRIAUTAS

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Dainius Kreivys mano, kad sovietinis Vilniaus oro uosto terminalas turi būti nugriautas.

Parlamentaras oficialiu raštu kreipėsi į Kultūros paveldo departamento direktoriaus pareigas laikinai einantį Algimantą Degutį, prašydamas Vilniaus oro uosto pastatą skubiai išimti iš Lietuvos nekilnojamųjų kultūros vertybių registro. Kreipimesi Seimo narys teigia, kad oro uostą traktuojant kaip architektūrinio kultūros paveldo objektą yra ribojamos pastato rekonstrukcijos galimybės, o esamas pastato išplanavimas nėra pritaikytas dabartiniams keleivių srautams aptarnauti.

Visiškai drąsiai galiu pasakyti, kad šiandien Vilniaus oro uostas atrodo apgailėtinai. Tai yra gėda Vilniui.

D. Kreivio teigimu, senasis oro uosto pastatas nebeatitinka šiandienos poreikių. „Šiandien Vilniaus oro uosto keleivių terminalo pastatas yra estetiškai pasenęs, logistiškai nefunkcionalus ir neturi galimybių aptarnauti vis didėjančių keleivių srautų. Susisiekimo ministerijos duomenimis, dėl draudimo griauti sovietinį pastatą oro uosto rekonstrukcijos kaina išauga du kartus. Taigi šis terminalo pastatas neatitinka nei ekonominių, nei kultūrinių kriterijų“, - sakė D. Kreivys.

Seimo narys oro uostą vadina Vilniaus miesto gėda. „Visiškai drąsiai galiu pasakyti, kad šiandien Vilniaus oro uostas atrodo apgailėtinai. Tai yra gėda Vilniui. Miesto svečius pasitinka sovietinis, tam nepritaikytas ir nepatogus pastatas. Kai kam oro uostas vis dar yra kultūrinio paveldo objektas. Tai yra kartotinis pastatas, kokie buvo statomi visoje Sovietų Sąjungoje, o vadinti tai paveldu nėra jokios prasmės“, - sakė D. Kreivys.

Pasak parlamentaro, ypač didelis kolonų skaičius, kurios pripažintos vertingomis savybėmis, esminę terminalo pastato dalį padaro praktiškai nerekonstruojamą. Pasak D. Kreivio, tik nugriovus senąjį pastatą ir vietoje jo pastačius naują, Vilniaus oro uostas taptų panašus į kitus analogiškų dydžių Europos oro uostus.

GALERIJA

  • Dainius Kreivys
Rašyti komentarą
Komentarai (34)

zzzz

Kam sudlenkiams aerouostas prie Baltarusijos pasienio? Lietuviams uztenka Palangos, Kauno ir Rygos aerouostu.

Petrutis

Senai tą Stalino architektūros pavyzdį reikėjo nugriauti.Jis netinkamas neigaliems keleiviams, per ankštas turistinėms grupėms aptarnauti.

Patariu

Subankrotinote Lietuvos orolinijas, išpardavėte lėktuvus, parduokite ir aero uosto pastatus ir nereikės nieku rūpintis, vitiek su kitų valstybių vežėjais skraidome.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS