Darbo inspekcija tikrino naktinius klubus: vis dar klesti nelegalus darbas | Diena.lt

DARBO INSPEKCIJA TIKRINO NAKTINIUS KLUBUS: VIS DAR KLESTI NELEGALUS DARBAS

  • 3

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) informuoja, kad šių metų vasario – kovo mėnesiais Vilniaus mieste buvo patikrinta 12 naktinių klubų.

Daugelyje iš jų nustatyti įdarbinimo bei neteisėtos komercinės veiklos pažeidimai.

Keturiuose klubuose vakaro vedėjai – didžėjai dirbo be verslo liudijimo ar individualios veiklos pažymėjimo. Už šiuos pažeidimus jiems surašyti administracinių nusižengimų protokolai. Nustatyti penki asmenys, dirbę be darbo sutarties, tai yra – nelegaliai. Darbo inspektoriai taip pat nustatė ir darbo bei poilsio laiko režimo, darbo laiko apskaitos pažeidimų. Visa tai taip pat įvertinta administracinių nusižengimų protokolais, kurie surašyti įstaigų vadovams pagal atitinkamus Administracinių nusižengimų kodekso straipsnius.

Dviejuose striptizo klubuose 5 striptizo šokėjos dirbo pagal autorines sutartis. Dėl galimo darbo santykių slėpimo (šiais atvejais egzistuoja darbo santykių požymiai: pavaldumas, atlygintinumas ir panašiai), VDI Vilniaus skyriuje dar vyksta tyrimas.

Administracinių nusižengimų protokolą teko surašyti ir vieno naktinio klubo apsaugos darbuotojui – už kliudymą VDI inspektoriams atlikti tarnybines pareigas.

„Tikrinimai parodė, kad ne tik statybos sektoriuje populiari nedeklaruoto darbo forma, šioje, pramogų sferoje, taip pat apstu pažeidimų, – apibendrina rezultatus VDI Vilniaus skyriaus vedėjas Ramūnas Rakauskas. – Manome, jog tokius patikrinimus yra tikslinga tęsti ir ateityje.“

VDI atlieka nelegalaus darbo prevenciją bei kontrolę: teikia konsultacijas, atlieka tam tikslui skirtus inspektavimus, dalyvauja bendrose institucijų veiklose. Kviečiame nelikti abejingais ir pranešti apie nelegaliai vykdomą darbinę veiklą. Tai padaryti galima ir anonimiškai, užpildžius specialią formą interneto svetainėje www.vdi.lt arba paskambinus pasitikėjimo telefonu (8 5) 213 9750.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

KLP

Vasara Palanga,Klaipeda,,Zvejo sodyba,, visur pilna moksleiviu,studentu kurie nelegaliai dirba. O ka daryti kitu darbuotoju nera.

kaunas korumpotas

pas mus kaune,,dirba du nelegalus ukraineciai,,pranesam darbo inspekcijai ape nelegalus..o darbo inspekcija paskambina musu imones direktoriui,,ir pranesa kad uz dveju dienu bus patikrinimas,,,ateina inspekcija ir pazeidimu neranda,,===kauno darbo inspekcija korumpota

...

O jūs dar būtinai patikrinkite kazino.Netikėtai.Pasižiūrėsite kiek žmonės dirba tarp puspročių ir girtų klijentų ir kiek gauna.Kadrų kaita katastrofiška.Jokių dvigubų apmokėjimų už išeigines, kolektyvų moralinis klimatas siaubingas(vienas kitą priversti skūsti).O visus arbatpinigius atima pitbuliai ir savininkai dar nuskaičiuodami už nebūtus dalykus iš algos.Žodžiu, dugnas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS