Dėl dalies Vilniaus teritorijų tvarkymo konkurso – teismai | Diena.lt

DĖL DALIES VILNIAUS TERITORIJŲ TVARKYMO KONKURSO – TEISMAI

  • 0

Teismas laikinai sustabdė Vilniaus savivaldybės skelbtą vakarinės miesto dalies – Viršuliškių, Fabijoniškių, Justiniškių, Pašilaičių ir Šeškinės mikrorajonų – teritorijų valymo ir želdinių priežiūros konkursą.

Kol vyks bylinėjimasis ir kol bus išrinktas naujas tvarkytojas, šiuose mikrorajonuose paslaugas toliau teiks bendrovė „Mano aplinka“.

Lietuvos apeliacinis teismas vasario 7 dieną panaikino Vilniaus apygardos teismo nutartį – pastarasis buvo atmetęs Rygos aplinkos tvarkymo bendrovės „Eku parvaldišanas serviss“ prašymą laikinai sustabdyti konkursą. Įmonė prašė konkurso sąlygas pripažinti neteisėtomis.

Vilniaus savivaldybė teismui teigė, kad šios paslaugos yra būtinos, jos tenkina visuomenės interesą, todėl prašė nestabdyti konkurso.

„Byloje nėra jokių realių įrodymų, jog sustabdžius pirkimo procedūras, pirkimo objektas visuomenei negalėtų būti suteiktas laikinų sutarčių pagalba (...). Tuo tarpu netaikius laikinųjų apsaugos priemonių, tačiau ieškovės ieškinio reikalavimus vėliau patenkinus, žala jos atžvilgiu yra labai tikėtina, kadangi pagrindinis jos tikslas yra dalyvauti pirkime, jį laimėti bei vykdyti sutartį“, – rašoma Apeliacinio teismo nutartyje.

Vilniaus savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos specialistė Neringa Kolkaitė BNS teigė, kad konkurso laimėtojas bus paskelbtas, jei atitiks kvalifikacijos reikalavimus.

Pasak N. Kolkaitės, darbų vertė neskelbiama siekiant, kad tiekėjai pateiktų kuo konkurencingesnį pasiūlymą.

Anksčiau visame Vilniuje sanitarinio valymo paslaugas teikė dvi bendrovės – „Mano aplinka“ ir „Stebulė“, tačiau savivaldybė pernai pasirašė naujas 49 mln. eurų vertės trejų metų trukmės sutartis su penkiomis įmonėmis.

Centrinę dalį už 14,5 mln. eurų tvarko bendrovė „Mano aplinka“, o šiaurinę – už 17,2 mln. eurų – bendrovės „Stebulė“ ir „Grinda“.

Tuo metu „Dolmans“ ir „VSA Vilnius“ konsorciumas laimėjo konkursą už 17,5 mln. eurų trejus metus tvarkyti pietinę, dalį vakarinės ir rytinę miesto dalį, tačiau Vilniaus apygardos teismas sausį nutarė, kad sutartis su konsorciumu nuo balandžio 1-osios turi būti nutraukta, nes įmonės tinkamai nepagrindė pasiūlymo kainos, o jų kvalifikacija buvo netinkama.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS