Dėl incidento nutrūkęs karšto vandens tiekimas atkurtas visiems sostinės gyventojams | Diena.lt

DĖL INCIDENTO NUTRŪKĘS KARŠTO VANDENS TIEKIMAS ATKURTAS VISIEMS SOSTINĖS GYVENTOJAMS

  • 5

Dėl naktį įvykusio incidento, kuomet sostinės Ateities gatvėje trūko dalis šilumos trasos, daliai vilniečių nutrūkęs karšto vandens tiekimas šeštadienio vakare prieš 20 val. buvo atkurtas visiems gyventojams.

Apie tai BNS informavo Vilniaus šilumos tinklų (VŠT) atstovė Monika Merkytė.

„Visi klientai jau yra pajungti ir namuose turi karštą vandenį“, – BNS teigė bendrovės atstovė.

Šeštadienio naktį šilumos trasoje įvykus gedimui ir trūkus jos daliai, sostinės Ateities gatvėje į paviršių įsiveržė trasa tekėjęs termofikacinis vanduo.

Dėl to visame mieste buvo sutrikęs karšto vandens tiekimas. VŠT atstovas Laurynas Jakubauskas LRT radijui sakė, kad be karšto vandens naktį kurį laiką buvo likę apie 100 tūkst. sostinės vartotojų.

Pasak VŠT, didžiajai daliai vartotojų karšto vandens tiekimas buvo atnaujintas per valandą po incidento, tačiau šeštadienį apie 18 val. jo dar neturėjo apie 146 butai arba apie 1 tūkst. arčiausiai buvusio incidento vietos esančio sostinės Fabijoniškių rajono gyventojų.

VŠT valdo 758 kilometrų ilgio sostinėje esantį šilumos trasų tinklą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Sostinės NEparengtis!!!

Kai VIENO mikrorajono VIENOJE gatvėje trūkęs vamzdis VISĄ miest1 paralyžiuoja, tai rodo, kad sostinė nusikalstamai aplaidžiai valdoma! Rodo, jog kažkas pasistengė, kad STRATEGINIS vamzdynas būtų taip suplanuotas, kad būtų neįmanoma kiekvienam mikrorajonui atskirai vandenį tiekti (ir karštą, ir šaltą). Taip pat atskirai turi būti ir elektra, ir šildymas, ir ryšys tiekiami. Be to, turėjo būti pasirūpinta, kad, įvykus avarijai viename miesto rajone (vienoje jo vietoje), avarijos vieta būtų izoliuota, ir, kol vyks avarijos šalinimas, kas reikia, būtų tiekiama iš kaimyninio rajono. O su dabartine tvarka, kai miestas visai neapsaugotas nei jokių stichinių nelaimių, nei karo atvejams, mums ne Putino nereikia - savivaldybė, jos projektuotojai, miesto komunalinis ūkis neblogiau už jį net ir dėl menkiausios avarijos miestui problemų pridarys.

V

Ten narkotikų ir atliekų visokių per daug patenka į vamzdynus. Užsikemša. Klizmas narkašai vieni kitiem stato, papildus ryja ir visa tai patenka į nutekamuosius vamzdžius.Sukietėja tos įvairios iki galo neištirtas medžiagos ir vamzdynai sprogsta. Būna ir diversijų. Yra ten nemažai mažamečių vaikų. Paprasčiausias būdas padaryt juos pedifilų ir medikų narkobiznierių žaisliukais yra užkrėsti per geriamą vandenį. Tas ir yra ten daroma nuolat.

LIII

Ačiū už greitą avarijos likvidavimą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS