Dėl nutrauktų vamzdžių ir įgriuvos Vilniuje paskelbta ekstremali situacija | Diena.lt

DĖL NUTRAUKTŲ VAMZDŽIŲ IR ĮGRIUVOS VILNIUJE PASKELBTA EKSTREMALI SITUACIJA

  • 6

Dėl Upės gatvėje nutrauktų nuotekų vamzdžių ir įgriuvos Vilniaus mieste paskelbta ekstremalioji padėtis, penktadienio vakarą pranešė savivaldybė.

Šiuo metu avarijos vietoje likviduojamos jos pasekmės. Įgriovoje susikaupusios nuotekos šiuo metu yra išsiurbiamos, vėliau ši duobė bus užpilta gruntu. Tam prireiks maždaug apie 800 kubinių metrų grunto. Įgriuvos gylis siekia apie 5-6 metrus, plotis - apie 7 m,  ilgis - apie 10 metrų. Nutraukti vamzdžiai yra beveik 2 metrų gylyje. Gruntas bus pilamas, paskirstomas ir suslegiamas, kad būtų galima sujungti lūžusius vamzdžius.

Anot savivaldybės, tik sutvirtinus šį gruntą specialistai galės suremontuoti nutrauktus vamzdžius, o iki tol dalis šių nuotekų, nors ir apvalytos, neišvengiamai pateks į Neries upę.

Preliminariai planuojama, kad avarija bus likviduota dar per šį savaitgalį. 

Šiuo metu devyni sunkiasvoriai savivarčiai jau veža gruntą į avarijos vietą. Specialistai šioje vietoje dirbs visą naktį. Policija paprašyta užtikrinti saugų greitą judėjimą sunkiasvoriam transportui nuo Gariūnų iki avarijos vietos.

Ekstremalios situacijų valdymo komisija paskyrė ekstremalios situacijos operacijų vadovu Miesto ūkio ir transporto departamento direktorių Virginijų Paužą, kuris vadovaus įgriuvos padarinių likvidavimui.

Komisija paskyrė Gelbėjimo darbų vadovą - „Vilniaus vandenų“ avarijų šalinimo skyriaus vadovą Darių Urbonavičių.

Pagal ekstremalios situacijos likvidavimo planą savivaldybėje veiks operacijų centras, kurio vadovė – Saugaus miesto departamento vadovė Raimonda Jasponienė.

Žirmūnų, Jeruzalės, Baltupių ir Antakalnio rajonų gyventojai šiuo metu prašomi kiek įmanoma sumažinti vandens vartojimą, ir nuotekas, kol avarija bus likviduota.

Dėl „Barclays“ pastato saugumo įvertinimo Komisija nusprendė kreiptis į Statybos inspekciją ir į pastato valdytoją bendrovę „Upės projektai“ , kad ekspertai įvertintų pastato būklę ir ar jame gali dirbti žmonės.

Verslo centras „Green Hall“, kuris anksčiau buvo evakuotas dėl Studentų gatvėje atsivėrusios smegduobės, vėl atidarytas, penktadienio vakarą pranešė įmonė.

Pastatą apžiūrėję ekspertai konstatavo, kad jis yra visiškai saugus ir žmonės gali grįžti į savo darbo vietas. „Green Hall“ pastate veikia „„Barclays Global Services“ Lietuvos filialas ir daug kitų bendrovių.

„Darbas „Barclays“ vyksta visą parą keliomis pamainomis. Šiandien, 20.00 val. „Barclays“ biuras atnaujino veiklą. Upės gatvėje laikinai bus įrengtas „G4S“ saugos tarnybos postas, kad „Green Hall“ dirbantys žmonės galėtų patogiai patekti į pastatą“, - pranešime spaudai teigė „Green Hall“ verslo slėnį vystančios bendrovės „Urban Inventors“ direktorius Lionginas Šepetys.

GALERIJA

  • Dėl nutrauktų vamzdžių ir įgriuvos Vilniuje paskelbta ekstremali situacija
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

KOKS KRETINAS PROJEKTAVO SIENUTĘ?

Jei taip dirbtų uoste, visos krantinės seniai būtų nugarmėjusios į kanalą. Tegul kviečia į pagalbą uosto inžinierius kol ne vėlu.

visus

dar kažkiek suprantančius specialistus Šimašius keitė ir keičia savais, be supratimo, be patirties, nieko nesuprantiems brėžiniuose,o juk gaunant leidimus kažkokioms statyboms verslininkai dar ir dovanomis apdalina, užtai ir yra tokie reikalai, kai šalimais magistralinių, pagrindinių ir atsarginių vamzdžių už kelių metrų vykdomos statybos

mb

oho,,,net 9 sunkiasvorius automobilius surado....tikrai ekstremali padetis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS