Dirbti Vilniaus apygardos teisme pretenduoja apylinkių teisėjai | Diena.lt

DIRBTI VILNIAUS APYGARDOS TEISME PRETENDUOJA APYLINKIŲ TEISĖJAI

Teisėjų taryba neeiliniame posėdyje penktadienį pritarė trijų teisėjų kandidatūroms į Vilniaus apygardos teismą.

Tarp jų – Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjai, Teisėjų tarybos narys. Klausimas dėl buvusios STT darbuotojos Ingos Staknienės skyrimo į Vilniaus apygardos teismo teisėjo pareigas atidėtas vėlesniam laikui.

44 metų Inga Staknienė daugiau nei prieš 20 metų karjerą pradėjo tuometinėje VRM Transporto policijos valdyboje, dirbo jaunesniąja inspektore.

1997–2006 metais ji dirbo Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) tardytoja, specialiste, paskui tapo Širvintų rajono apylinkės teismo teisėja, 2010 metais pradėjo dirbti teisme Vilniuje. Jos stažas teisinėje sistemoje – 21-eri metai.

Į tarybos posėdį atvykusi I. Staknienė sužinojo, kad dėl jos kandidatūros kolegos nuspręs vėliau.

„Yra kolegų, kurie nori pasigilinti, ar abejones išsklaidyti, kalbama apie kvalifikacinius dalykus, įsigilinsime ir tada bus tada sprendimas“, – per posėdį sakė Teisėjų tarybos pirmininkas Algimantas Valantinas. Jis pasiūlė klausimą dėl I. Staknienės kandidatūros spręsti eiliniame Teisėjų tarybos posėdyje, tokie posėdžiai, pasak A. Valantino, planuojami iš anksto.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėja teisės klausimais Rasa Svetikaitė siūlė, kad kitame posėdyje galbūt galėtų dalyvauti Teisėjų atrankos komisijos pirmininkas. R. Svetikaitė pažymėjo, kad I. Staknienė per atranką surinko daugiau nei 90 balų ir užėmė antrą vietą tarp tinkamiausių pretendentų.

Atrankos komisija savo išvadoje pažymėjo, kad I. Staknienė gerai organizuoja savo ir su ja dirbančio teismo personalo darbą.

„Inga Staknienė padarė konkrečios, principingos, pasižyminčios tvirtu charakteriu asmenybės įspūdį“, – rašoma Atrankos komisijos išvadoje. Pritarus jos kandidatūrai, I. Staknienė Vilniaus apygardos teisme nagrinėtų civilines bylas. Kada vyks eilinis Teisėjų tarybos posėdis, kol kas nežinoma.

Laisvos vietos šiame teisme atsiranda nusprendus kai kuriems teisėjams pereiti dirbti į aukštesnės pakopos teismus, taip pat teisėjams išeinant į pensiją.

Posėdyje dalyvavę 16 tarybos narių vieningai pritarė, kad Vilniaus apygardos teismo teisėjais prezidentė paskirtų Teisėjų tarybos narį, Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teisėją Arūną Bartkų.

Taip pat pritarta Vilniaus apylinkės teismo teisėjo Irmanto Šulo ir Vilniaus regiono apylinkės teismo teisėjos Renatos Volodko kandidatūroms į aukštesnįjį teismą.

38 metų A. Bartkus anksčiau dirbo Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje Tarptautinių santykių ir teisės skyriuje, 2004 metais Raseinių rajono apylinkės teisme padėjėju, nuo 2011 metų eina teisėjo pareigas Šiaulių apylinkės teisme, yra Šiaulių apylinkės teismo pirmininko pavaduotojas, taip pat Teisėjų tarybos narys.

37 metų Irmantas Šulcas anksčiau yra dirbęs teisėjų padėjėjų Trakų apylinkės teisme ir Lietuvos apeliaciniame teisme, teisininku advokato kontoroje, nuo 2012 metų D. Šulcas dirba Vilniaus miesto apylinkės teisme.

„Nagrinėju civilines bylas, nebuvo nustatyta jokių vilkinimo atvejų, apygardos teismas išreiškė pasitikėjimą manimi, labai vertinu pasitikėjimą, tikiuosi, kad galėsiu jį pateisinti dirbdamas aukštesniame teisme“, - per posėdį kalbėjo pretendentas.

Teisėjų tarybos narė, Vilniaus apygardos teismo pirmininkė Loreta Braždienė, anksčiau vadovavusi Vilniaus miesto apylinkės teismui, pažymėjo, kad I. Šulcas yra galo atsakingas teisėjas, įvertinta jo procesinių sprendimų kokybė, teisininkas priskiriamas prie sektinų pavyzdžių.

37 metų R. Volodko anksčiau yra dirbusi notaro biure, Vilniaus apygardos teisme teisėjo padėjėja, nuo 2010 metų dirba teisėja Vilniaus regiono apylinkės teisme.

Posėdyje taip pat pritarta prezidentės dekretui pratęsti įgaliojimus Sausio 13-osios bylos nuosprendį rašančia Vilniaus apygardos teismo teisėjai Ainorai Kornelijai Macevičienei. Teisėja į pensiją turėjo išeiti ir nuosprendį paskelbti dar šį mėnesį, tačiau nusprendus nuosprendžio paskelbimą nukelti į kovo pabaigą, reikalinga buvo patęsti jos kaip teisėjos įgaliojimus.

„Teisėja nagrinėja visai Lietuvai svarbią bylą, nori pabaigti, turim prezidentės dekretą“, - sakė A. Valantinas.

Vilniaus apygardos teismo pirmininkė L. Braždienė sakė, kad Sausio 13-osios bylą sudaro 785 tomai, o šio nuosprendžio laukia visa Lietuva.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

visus tikrinti

melo detektoriumi ir duoti pasirasyti uz asmenine atsakomybe ,reikia baigti su tom Dievo avelem.

Bile Koks

Būtų gerai parašius perksiatyti- o tai ir I. Šulcas, ir Šulas, ir D. Šulcas.... ir daugiau panašių liapsusų....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS