DNB skolina Vilniaus šilumos tinklams 31,5 mln. eurų | Diena.lt

DNB SKOLINA VILNIAUS ŠILUMOS TINKLAMS 31,5 MLN. EURŲ

  • 0

Vilniaus savivaldybės valdoma bendrovė Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) iš vieno didžiausių Lietuvos komercinių bankų DNB skolinasi 31,5 mln. eurų.

Bankas ir įmonė penktadienį pasirašė dvi paskolų sutartis - penkerių metų trukmės 10 mln. eurų ir vienerių metų - 21,5 mln. eurų, pranešė VŠT. Paskolų palūkanos yra kintamos, susietos su 3 mėnesių Euribor - jos neturės įtakos šilumos kainai, tikina įmonė.

Pasak bendrovės finansų direktorės Ramutės Ribinskienės, pirmoji paskola skirta investicijoms į šilumos tinklo trasų renovaciją, naujų vartotojų prijungimą, taršos mažinimo priemones, katilinių modernizavimą, o antroji - apyvartinio kapitalo finansavimui.

„Deja, neturime galimybės naudotis sukauptomis lėšomis iš buvusios nuomos sutarties, kadangi ankstesnė VŠT vadovybė nesukaupė pakankamo finansinio rezervo. Todėl priėmėme sprendimą kreiptis į banką dėl paskolų“, – pranešime sakė R. Ribinskienė.

Anot jos, pasibaigus nuomos sutarčiai su Prancūzijos koncerno „Veolia“ valdoma „Vilniaus energija“, VŠT pagal sutartį turi sumokėti buvusiai nuomininkei už perimtas vartotojų skolas, mokėti atlyginimus bei išeitines išmokas ir kitus finansinius įsipareigojimus. Be to, įmonė privalėjo įsigyti būtiniausias IT programas, kitas priemones, kurių jai „Vilniaus energija“ neperdavė.

Anksčiau skelbta, kad VŠT iš bankų ketina skolintis iki 80 mln. eurų, o didesnė paskolos dalis bus skirta išpirkti vartotojų skolas „Vilniaus  energijai“. VŠT vadovas Mantas Burokas yra sakęs, jog 48,5 mln. eurų siekiančias savivaldybės ir fizinių bei juridinių asmenų skolas „Vilniaus energijai“ VŠT turi išpirkti iki birželio mėnesio. 

„Vilniaus energijos“ atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas BNS anksčiau sakė, jog vartotojai jai skolingi apie 40 mln. eurų.

Skelbta, kad savivaldybės 25,2 mln. eurų skolą „ Vilniaus energijai“ už šilumą ir karštą vandenį ketinama grąžinti iki gegužės pabaigos - dalis sumos bus užskaityta kaip „Vilniaus  energijos“ skola „Vilniaus vandenims“, o likusią dalį - apie 16 mln. eurų - ketinama dengti banko paskola.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS