Edukologijos žiedinėje sankryžoje įsigalioja nauja eismo tvarka | Diena.lt

EDUKOLOGIJOS ŽIEDINĖJE SANKRYŽOJE ĮSIGALIOJA NAUJA EISMO TVARKA

Saugaus eismo bendrovė UAB „Biseris“ pirmadienio naktį baigė ženklinti Edukologijos žiedinę sankryžą, kurioje įsigalioja nauja eismo tvarka.

Vienu metu pakeistas horizontalusis ženklinimas ir kelio ženklai. Žiedo ženklinimas, kaip ir visi horizontaliojo ženklinimo darbai Vilniuje, atliktas naktį, kad kuo mažiau būtų trukdomas eismas.

„Tai vienas didžiausių eismo tvarkos pokyčių Vilniuje šiais metais. Visi ženklinimo ir ženklų keitimo darbai buvo atliekami vienu metu, kad vairuotojams kiltų kuo mažiau painiavos. Prisitaikyti prie naujo ženklinimo taip pat turėtų padėti prie žiedo įrengti specialūs stendai, informuojantys apie naują eismo tvarką“, - teigia „Biserio“ generalinis direktorius Tomas Ignatavičius.

Specialistų duomenimis, tokį ženklinimą pritaikius kitose žiedinėse sankryžose avaringumas jose sumažėjo šešis kartus.

Tai vienas didžiausių eismo tvarkos pokyčių Vilniuje šiais metais. Visi ženklinimo ir ženklų keitimo darbai buvo atliekami vienu metu, kad vairuotojams kiltų kuo mažiau painiavos.

Šiuo metu Vilniuje jau yra paženklinta ar atnaujinta apie 30 tūkst. kv. m. linijų ir perėjų. Gatvių horizontalusis ženklinimas pirmiausia atnaujintas pagrindinėse miesto gatvėse (Gariūnų g., Oslo g., Žirnių g., Justiniškių g., Konstitucijos pr., Geležinio Vilko g., Olandų g., Galvės g. bei dalyje Savanorių prospekto). Taip pat ženklintos linijos ir perėjos daugelyje kitų Vilniaus gatvių (Švitrigailos g., Dariaus ir Girėno g., Pamėnkalnio g., Saulėtekio g., P. Lukšio g., Ulonų g., Goštauto g., Ateities g., L. Asanavičiūtės g., Sausio 13-osios g., Kosciuškos g., Arsenalo g., T. Vrublevskio g., Gedimino pr. ir kt.).

Paženklintos naujai išasfaltuotos gatvės arba jų dalys (Žarijų g., Šešuolių g., A. P. Kavoliuko g., Moliakalnio g., Karačiūnų g., Dunojaus g. ir kt.). Nudažyti naujai įrengti dviračių takai Saulėtekio g., Antakalnio g., Lukiškių g., P. Vileišio g. ir Vingio parke bei Gedimino prospekte. Be Edukologijos žiedo, ženklinimas taip pat atnaujintas Žirmūnų, Olandų bei Santariškių žieduose.

Rugpjūtį mieste toliau bus atnaujinamas gatvių ir perėjų horizontalusis ženklinimas. Taip pat bus atnaujinamas sankryžų bei geltonų sankryžų (korių) ženklinimas. Prioritetas teikiamas pagrindinėms miesto ir greito eismo gatvėms, taip pat naujai išasfaltuotiems ruožams ir gatvėms, kuriose organizuojami eismo pakeitimai.

Didesni pokyčiai vairuotojų rugpjūtį lauks Žirnių ir Gariūnų gatvėse, kuriose atsiras trečia eismo juosta. Šiais metais taip pat planuojama keisti eismo organizavimą Savanorių pr. (Giraitės) žiede.

Pernai dėl užstrigusių viešųjų pirkimų gatvės buvo ženklinamos dažais, kurie esant intensyviam eismui greitai nusitrina, tad šiemet reikia iš naujo ženklinti nemažą dalį Vilniaus gatvių. Šiais metais beveik visos Vilniaus gatvės ženklinamos termoplastiku, kuris tarnaus ilgiau.

„Vilniaus gatves ženkliname termoplastiku, kuris yra gerokai atsparesnis aplinkos poveikiui ir išsilaiko iki keturių kartų ilgiau nei kelio dažai, tad kitais metais gatvių, kurioms reikės atnaujinti horizontalųjį ženklinimą, bus mažiau. O dažais šiuo metu ženklinamos tik mažo intensyvumo gatvės“, - pabrėžia T. Ignatavičius.

GALERIJA

  • Edukologijos žiedinėje sankryžoje įsigalioja nauja eismo tvarka
  • Edukologijos žiedinėje sankryžoje įsigalioja nauja eismo tvarka
Įmonės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS