Europos perspektyviausio miesto rinkimuose Vilnius pelnė penkis apdovanojimus | Diena.lt

EUROPOS PERSPEKTYVIAUSIO MIESTO RINKIMUOSE VILNIUS PELNĖ PENKIS APDOVANOJIMUS

  • 5

Didžiausioje pasaulyje nekilnojamojo turto parodoje „MIPIM“ Kanuose, Vilniui įteikti iš viso penki apdovanojimai už pasiekimus Europos perspektyviausio miesto rinkimuose. Bendroje vidutinio dydžio miestų kategorijoje sostinė užėmė 3-ją vietą. Apdovanojimus kasmet rengia dienraščio „Financial Times“ investicijų ekspertų padalinys „fDi Intelligence“.

Įvertinę Vilniaus ekonominius rodiklius, ekspertai miestui skyrė 2-ąją vietą žmogiškojo kapitalo pritraukimo srityje, o ekonominio potencialo kategorijoje sostinė pateko tarp trijų geriausių.

„Nepaisant geopolitinių iššūkių, su kuriais šiuo metu susiduria Europa, Vilnius ir toliau pasižymi sparčia ekonomine plėtra ir išlieka patrauklus užsienio investuotojams. Sostinės talentų ir investicijų politika, patogi infrastruktūra ir miesto sociokultūrinis klimatas pritraukia užsienio investicijas, skatina kurtis naujus verslus. Simboliška, kad šis reitingas yra ateities miestų reitingas, nes būtent taip ir matome Vilnių Europos ir pasaulio kontekste – augantį ir vis dažniau užimantį lyderio vaidmenį“, – sakė Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas.

Sostinė vidutinių miestų kategorijoje taip pat rikiuojasi tarp geriausių miestų draugiško verslui miesto srityje, kur užima 6-ją vietą, ir yra tarp geriausių miestų pagal investicijų pritraukimo strategiją – šioje srityje Vilnius užima 5-ją vietą.

GALERIJA

  • Europos perspektyviausio miesto rinkimuose Vilnius pelnė penkis apdovanojimus
Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

A

Jau koktu nuo nerginu super šukuosenu

šit

Jau kažkas jievro...opoje sugalvojo migrantų srautus ne stabdyti, o perspektyvos masalais nuvilioti į rytus

Geriausiai apdovanotas miestas - šiukšlynas

Miesto gatves, kiemai purvini, skęsta dulkėse, šiukšlėse, pernykščiuose lapuose. Ir nei vieno, nei vieno dirbančio kiemsargio.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS