G. Jakštas apie grasinimus vaikams darželyje „Žvangutis“: net žmogiškai trūksta žodžių | Diena.lt

G. JAKŠTAS APIE GRASINIMUS VAIKAMS DARŽELYJE „ŽVANGUTIS“: NET ŽMOGIŠKAI TRŪKSTA ŽODŽIŲ

Paviešinus situaciją sostinės darželyje „Žvangutis“, kur ant vaikų galimai buvo šaukiama ir neduodama valgyti, kad šie rečiau lankytųsi tualete, švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas viliasi, kad būtent viešumas padės išvengti tokių situacijų.

„Manau, kad čia visi girdėdami šitą įrašą darželyje jaučiame tiek pasipiktinimo, tiek pasibjaurėjimo jausmą ir net žmogiškai trūksta žodžių. Labai viliuosi, kad tai visiškai išskirtinis atvejis pačia blogiausia prasme ir kad tokių daugiau nėra, bet pats išviešinimo atvejis, manau, ir prisidės prie to, kad panašūs atvejai nepasikartotų“, – LRT radijui penktadienį sakė G. Jakštas.

LRT naujienų portalas skelbė, kad tėvai, kilus įtarimams dėl vienos „Žvangučio“ grupės darbuotojų elgesio su vaikais, išsiuntė juos į darželį su pasiklausymo įranga.

Pasak naujienų portalo, įrašuose girdėti darbuotojų šaukimas ant dviejų metų vaikų, grasinama juos išmesti per langą.

Tėvai pasakojo, jog toks elgesys lėmė vaikų raidos regresą, jie ėmė bijoti eiti į tualetą, pradėjo atkartoti agresyvų auklėtojų elgesį namuose. Taip pat tėvai išsiaiškino, jog vaikams buvo duodama mažiau valgyti, kad jie neitų į tualetą, dėl to iš darželio jie grįždavo alkani.

Labai viliuosi, kad tai visiškai išskirtinis atvejis pačia blogiausia prasme ir kad tokių daugiau nėra, bet pats išviešinimo atvejis, manau, ir prisidės prie to, kad panašūs atvejai nepasikartotų.

Pasak ministro, tėvai, turėdami saugų ir tvirtą ryšį su vaiku, iš jo elgesio sugebėjo suprasti, kas vyksta darželyje, o darželio administracija „nesuprato, kas vyksta jų panosėje“.

G. Jakštas teigė turintis norą susitikti su darželio administracija, tačiau ši įstaiga pavaldi savivaldybei, tad kol kas tikslių planų nesama.

„(...) progos susitikti su darželio administracija dar neturėjau, bet tarsimės ir su Vilniaus savivaldybe, būtų įdomu pabendrauti su administracija. Suprantame, kad tai ne ministerijos įstaiga, steigėjas yra savivaldybė, norisi, kad savivaldybė turėtų progą pasikalbėti, išsiaiškinti, o ne pulti ministrui bėgti į patį darželį“, – teigė G. Jakštas.

Jis teigė ketinantis pasitarti su kolegomis, ar jo apsilankymas nepakenktų tyrimui ir „nebūtų traktuota kaip sprendimas“. 

Vilniaus apskrities policija šią savaitę pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo smurto prieš vaikus Vilniaus lopšelyje-darželyje „Žvangutis“.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Laima

Šitos "auklėtojos" ir yra iš rusų laikų!

Mižnius

O ne ministeris

gerovietis

Kaip suprasti ,,..ministras Gintautas Jakštas viliasi,..'' ??? prie ruso už tokius ,,bajerius'' atleidimas su įrašu darbo knygelėn ! o dabar kitoj įstaigoje šitos urodės vaikus kankins !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS