Gėlėmis bus pagerbti Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų kapai | Diena.lt

GĖLĖMIS BUS PAGERBTI LIETUVOS NEPRIKLAUSOMYBĖS AKTO SIGNATARŲ KAPAI

  • 2

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse Seime vyko tradicinė gėlių, padedamų ant Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų kapų, perdavimo ceremonija. Pagerbtas Anapilin išėjusių Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų - Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos deputatų šviesus atminimas.

Seimo pirmininko pavaduotoja Irena Degutienė perdavė gėles ir įgaliojo Joniškio, Kauno, Kelmės, Kėdainių, Klaipėdos, Pakruojo, Palangos, Plungės, Šilutės, Ukmergės savivaldybių atstovus ir Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos karius aplankyti Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų kapus ir padėti ant jų gėlių nuo Lietuvos Seimo ir visų Lietuvos žmonių. Ant Vilniuje palaidotų Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų kapų gėlių padėjo Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos kariai.

Renginyje dalyvavo mirusių Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų - Aukščiausiosios Tarybos deputatų artimieji, Nepriklausomybės Akto signatarai, savivaldybių atstovai, jaunimas ir kiti garbūs svečiai. Ceremonijoje koncertavo Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės mokyklos mokiniai.

Gėlių, skirtų padėti ant Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų kapų, perdavimo ceremonija vyksta nuo 2010 metų. Šiais metais gėlių bus padėta ant 38 kapų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kauniete-suvalkiete

.myliu savo Lietuva!!!! myliu savo tautiecius mylekim savo istorija ,neleislime ja apjuodinti saugokim savo maza zemes lopineli ,kuris mus pagimde.

Nerijus

Gerai, kad prisimena gerb. zmones. Tik ar prisimins kas nors siu laiku politikierius. Aisku ir dabar yra geru politiku. Bet apie dauguma, tai gal patylesiu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS