Į sostinę sugrįžta „Vilniaus diena“ | Diena.lt

Į SOSTINĘ SUGRĮŽTA "VILNIAUS DIENA"

  • 2

Vasaros pabaigoje į sostinę sugrįš atsinaujinęs miesto savaitraštis Vilniaus gyventojams ir jo svečiams "Vilniaus diena". Leidinys bus nemokamas, platinamas 20 tūkst. tiražu.

"Vilnius yra bene vienintelis Lietuvos miestas, kuris neturi savo gyventojams skirtos regioninės spausdintinės žiniasklaidos priemonės. Tai yra niša, kurią ir siekiame užpildyti", – sakė "Vilniaus dieną" leisiančios bendrovės "Diena Media News" direktorius Tadas Širvinskas.

"Vilniaus diena" buvo leidžiama nuo 2007 m., tačiau prieš ketverius metus leidyba buvo sustabdyta.

"Labai gaila, kad tada teko priimti tokį sprendimą, nes tai buvo labai kokybiškas laikraštis. Tačiau padėtis per tuos kelerius metus pasikeitė – jaučiame, kad popierinės žiniasklaidos paklausa išaugo. "Vilniaus dieną" platinsime nemokamai, kad leidinys būtų prieinamas kuo didesnei skaitytojų auditorijai", – laikraščio sėkme neabejojo T.Širvinskas.

Savaitraštis į sostinę sugrįš 20 tūkst. tiražu. Jį bus galima rasti įvairiose viešosiose vietose, gyventojų lankomose įstaigose, tūkstančiai vilniečių jį ras ir savo pašto dėžutėse.

Savaitraštį užpildys unikalios, mūsų redakcijose gimusios temos, tad kiekviename numeryje skaitytojai ras daug naujos, niekur kitur neskaitytos informacijos.

"Savaitraštį užpildys unikalios, mūsų redakcijose gimusios temos, tad kiekviename numeryje skaitytojai ras daug naujos, niekur kitur neskaitytos informacijos. Planuojame, kad kiekvieną numerį sudarys ne mažiau kaip 40 puslapių, manome, kad jų skaičius gali perkopti ir 50, neskaičiuojant 16 puslapių priedo "TV diena", – atskleidė "Vilniaus dienos" redaktoriaus pareigas eisiantis Alfredas Zdramys.

Laikraščio turinį sudarys įvairūs priedai. Daugiausia dėmesio bus skiriama Vilniui, tačiau netrūks temų apie sveikatą, ekonomiką, meną, sportą ir laisvalaikį.

Leidinio sugrįžimą pasveikino ir Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

"Visada yra ir bus vietos kokybiškai spausdintai žiniasklaidai. Nuoširdžiai tikiuosi, kad "Vilniaus dienos" komanda turi ambicijas kurti būtent tokį laikraštį. Tikiu, kad Vilniuje pavyks greitai rasti nemokamo leidinio pasiilgusių skaitytojų būrį. Įvairūs tyrimai rodo, kad kokybiška popierinė žiniasklaida nepraranda populiarumo, o ištikimi skaitytojai suteikia jai stabilumo ir pranašumų. Visame pasaulyje tradicinėmis žiniasklaidos priemonėmis labiau pasitikima, į laikraščius atsisuka ir reklamos užsakovai, nes būtent spausdintinė žiniasklaida labiausiai įtraukia skaitytoją ir išlaiko jo dėmesį", – kalbėjo D.Radzevičius.

Bendrovėje "Diena Media News" pagausėjus žurnalistų gretoms, daugiau išskirtinės informacijos atsiras ir vilniečiams skirtame naujienų portale diena.lt.

"Diena Media News" yra regioninės žiniasklaidos lyderė Lietuvoje – šešis kartus per savaitę leidžia dienraščius "Kauno diena" ir "Klaipėda", savaitraštį rusų kalba "Klaipėda", žurnalus "Sveikata", "Verslas. Lyderiai" ir kt., valdo naujienų portalus diena.lt, kauno.diena.lt, klaipeda.diena.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Eugenijus

Smagu perskaityti, kad ir Vilniuje bus atnaujintas "Vilniaus dienos" laikraščio spausdinimas. Reikia tikėtis, kad laikraštis bus populiarus tarp vilniečių, ir Vilniaus svečių.

Laima Dubauskienė

Labai puikus laikraštis, geras turinys, labai ačiū

SUSIJUSIOS NAUJIENOS