Į Vėlines Bernardinų kapinėse plukdys degančių žvakių upė | Diena.lt

Į VĖLINES BERNARDINŲ KAPINĖSE PLUKDYS DEGANČIŲ ŽVAKIŲ UPĖ

Kaip ir kasmet per Vėlines Vilniaus Bernardinų bažnyčioje bus minimi mirusieji, o kiek pritemus į Vėlinių Mišias Užupyje plukdys degančių žvakelių upė.

Procesija iš bažnyčios į Bernardinų kapines pajudės 17.30 val., gedulingų Mišių liturgija prasidės 18.00 val.

Kaip skelbė ELTA, mirusieji teatro kūrėjai Vilniaus Bernardinuose bus prisiminti lapkričio 5 dieną, pirmadienį. Mišias už mirusius teatro menininkus kunigas Julius Sasnauskas aukos prisiderindamas prie vienintelės aktorių „oficialiai“ laisvos dienos.

Tą pačią dieną, lapkričio 5-ąją, po Mišių Atsiskyrėlio-Gustavo-Konrado monologą iš Adomo Mickevičiaus „Vėlinių“ Bernardinuose skaitys aktorius Valentinas Masalskis.

Kaip priminė teatrologė Daiva Šabasevičienė, Justino Marcinkevičiaus į lietuvių kalbą išverstas A. Mickevičiaus „Vėlines“ prie XX a. paskutiniojo dešimtmečio lietuvių kultūros per teatrą priartino režisierius Jonas Vaitkus.

Ryškiausią vaidmenį šiame spektaklyje atliko vienas iškiliausių tuo metu ne tik Kauno, bet ir visos Lietuvos aktorių V. Masalskis, kurio pasirodymas Vilniaus scenoje buvo didelis įvykis.

„Vėlinėse“ aš galėjau atsiskleisti. Aš visą laiką troškau emocinio maksimalumo. Ir tai mane augino, tai mane padarė tokį“, - sakė V. Masalskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nepatinka

kai iš Vėlinių daroma kalėdiniai blizgučiai, visokios raidės upės sielų ir pan, kam tiek?Mirusiems tas pats, o gyviems lieka kalnai šiūkšlių, jeigu kasmet bus prigalvota visokių nesąmonių tai kuo baigsis, ką paliksim po savęs.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS