Istorinių Pacų rūmų rekonstrukcija baigta: duris atvers prabangus viešbutis | Diena.lt

ISTORINIŲ PACŲ RŪMŲ REKONSTRUKCIJA BAIGTA: DURIS ATVERS PRABANGUS VIEŠBUTIS

Vilniaus senamiestyje, Didžiojoje gatvėje, baigėsi dvejus metus trukusi istorinių Pacų rūmų restauracija ir penkių žvaigždučių viešbučio statybos.

Projektą įgyvendino generalinis rangovas „Conresta“, vystytojas - NT įmonių grupės UAB „Blendas“. Investicijos į viešbutį - apie 20 mln. eurų.

Viešbutis priklauso tarptautiniam tinklui „Design Hotels“, iš viso čia įrengta 104 kambariai, iš kurių 10 - apartamentai. Čia taip pat veiks ir braserija „14 Horses“, baras „Sofija“, „Pacai SPA“, sporto erdvė, keturios susitikimų salės.

Viešbutis išsiskiria unikalia architektūrine koncepcija, istorinę autentiką derinančia su modernia prabanga. Pacų rūmai įtraukti į kultūros paveldą, todėl juos restauruojant buvo išlaikyta net 298 m2 unikalios XVI-XX a. sieninės tapybos, vietomis paliktas senojo Vilniaus grindinys, mūro sienos, konservuotas rūmų fasadas.

„Profesionaliai restauruotas sienų dekoras liudija apie Pacų rūmų buvusią prabangą. Galima sakyti, kad tai vieni turtingiausių rūmų Vilniuje su išlikusiu autentišku interjero tapybiniu dekoru“, - teigia restauravimo projekto vadovė Audronė Kaušinienė.

Galima sakyti, kad tai vieni turtingiausių rūmų Vilniuje su išlikusiu autentišku interjero tapybiniu dekoru.

Pasak statybos bendrovės „Conresta“ direktoriaus Luko Laukaičio, šis projektas buvo sudėtingiausias visoje įmonės istorijoje.

„Tokio išlikusios sienų tapybos masto neturi nė vienas kitas viešbutis Lietuvoje, vienu metu čia atlikome ir rekonstrukcijos, ir naujos statybos darbus, rūmuose nuolat dirbo archeologai, restauratoriai. Subūrėme didžiausią projekto komandą, kokią esame turėję, darbai vyko pamainomis. Nepaisant visų iššūkių, esame patenkinti rezultatu ir nė neabejojame, kad toks įspūdingas viešbutis į Vilnių pritrauks daug estetikos ir istorijos mylėtojų“, - sakė L.Laukaitis.

Dar nebaigtas statyti viešbutis sulaukė daug susidomėjimo, žmonės smalsauja, ar turės galimybę žvilgtelti į istoriją menančią pastato architektūrą bei interjerą. „Viešbučio kieme veiks restorano ir baro terasos, kuriose leisti laiką galės visi miesto gyventojai ir viešbučio svečiai. Daugybė istorinių freskų yra atidengta viešose erdvėse ir kambariuose: čia matyti polichrominių tyrimų metu rasta XIX a. Atėnės skulptūra, istorinės kolonos, skliautai, tad apsistojantys viešbutyje tikrai išvys restauratorių darbo rezultatus“, - tikina viešbučio „Pacai“ direktorius Kęstutis Kazlauskas.

GALERIJA

  • Istorinių Pacų rūmų rekonstrukcija baigta: duris atvers prabangus viešbutis
  • Istorinių Pacų rūmų rekonstrukcija baigta: duris atvers prabangus viešbutis
  • Istorinių Pacų rūmų rekonstrukcija baigta: duris atvers prabangus viešbutis
Pranešimo autorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS