Įvažiavimą į teatro kiemą susiaurinusiems statybininkams teismas nurodė jį atstatyti | Diena.lt

ĮVAŽIAVIMĄ Į TEATRO KIEMĄ SUSIAURINUSIEMS STATYBININKAMS TEISMAS NURODĖ JĮ ATSTATYTI

Statybos leidimas šalia Nacionalinio dramos teatro Vilniuje esančių pastatų remontui išduotas neteisėtai, nusprendė Vilniaus apygardos teismas, atmetęs miesto savivaldybės administracijos skundą.

Teismas įpareigojo per tris mėnesius statybų bendrovę „Egli“ ir fizinį asmenį pašalinti šalia teatro vykdytų statybos darbų padarinius.

Dėl šių statybų didelių nepatogumų turėjo teatras, į jo vidinį kiemą sostinės senamiesčio Odminių gatvėje negalėjo įvažiuoti krovininiai automobiliai su įranga, dekoracijomis.

„Vilniaus miesto savivaldybės administracija, „Egli“ kreipusis dėl statybos leidimo gavimo, privalėjo visapusiškai įvertinti situaciją dėl projekto sprendinių, įvertinant ir teatro veiklos specifiką, esant poreikiui, jį informuoti apie pradėtą prašymo nagrinėjimo procedūrą sprendimui priimti. Vilniaus miesto savivaldybės administracija turėjo galimybes susižinoti dėl teatro su pastato statytoju sudaryto rašytinio susitarimo, pagal kurį buvo paliktas tarpas tarp namų. Šiuo tikslu statinio architektas suprojektavo atitinkamą namo fasado konfigūraciją, leidžiančią transporto priemonėms manevruoti ir įvažiuoti. Ši galimybė buvo panaikinta savavališkos statybos darbais“, – skelbiama teismo nutartyje.

Vilniaus miesto apylinkės teismas 2017-ųjų gruodį tenkino Lietuvos nacionalinio dramos teatro ieškinį ir panaikino statybos leidimą teatro esančių pastatų remontui, taip pat įpareigojo pašalinti statybų padarinius.

2016-ųjų rudenį statybų bendrovė „Egli“ pagal Vilniaus miesto savivaldybės administracijos išduotą statybų leidimą turėjo vykdyti šalia teatro esančių pastatų kapitalinį remontą.

Teatras dėl darbų kreipėsi į Statybos inspekciją, ši nustatė, kad teritorijoje vykdyti ne kapitalinio remonto, o rekonstrukcijos darbai – pakeistos statinio laikančios konstrukcijos, suprojektuotos stiklo vitrinos nuo fasado plokštumos buvo atitrauktos iki 30 centimetrų.

Dėl to į dramos teatro kiemą nebegalėjo įvažiuoti teatro įrangą gabenantys krovininiai automobiliai.

„Nepaisant to, kad važiuojamosios dalies plotis nemažėja, sumažėjo atstumas tarp pastatų, kuris anksčiau buvo išnaudojamas stambiagabaričių transporto priemonių manevravimui. Dėl to į teatro kiemą neįvažiuoja televizijos filmavimo vilkikai, ilgieji krovininiai automobiliai, gabenantys teatro įrangą ir dekoracijas“, – rašoma teismo nutartyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIS

Ir kas tiems antžmogiams uždės apynasrius , jiems vis maža , iš kaimyno atimtų , viską kad galėtų .,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS