J. Vaitkus nušalintas nuo darbo su studentais | Diena.lt

J. VAITKUS NUŠALINTAS NUO DARBO SU STUDENTAIS

Seksualiniu priekabiavimu viešai apkaltintas režisierius Jonas Vaitkaus nušalintas nuo darbo su studentais Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Rektorato sprendimu J. Vaitkus nušalintas nuo darbo su studentais, kol bus atliekamas ikiteisminis tyrimas, BNS sakė akademijos atstovė Beata Baublinskienė.

Pasak B. Baublinskienės, ketvirto kurso studentams dėstantis J. Vaitkus LMTA vadovybei kol kas paaiškinimų dėl situacijos nepateikė, su juo dar rengiamasi susitikti.

Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, Lietuvos rusų dramos teatro vadovas J. Vaitkus savaitgalį sulaukė scenografės Simonos Biekšaitės, vėliau – ir asistente dirbusios Juditos Juknelės kaltinimų nederamu elgesiu. Prie šių liudijimų ketvirtadienį prisidėjo ir dvi buvusios studentės – Eglė Lekstutytė, tai pat viena mergina, delfi.lt sutikusi kalbėti anonimiškai.

J. Vaitkus jam S. Biekštaitės mestus kaltinimus pavadino dalimi šmeižto kampanijos, kurią vykdo Rusijos propagandiniai kanalai.

Jo teigimu, pradėjus vadovauti teatrui sėkmingai pavyko užkirsti kelią užsienio šalies atstovams daryti politinę ir ideologinę įtaką teatro veiklai, primena 2014 metų pavasarį savo vadovaujamo teatro vardu pareiškęs griežtą nepritarimą Krymo aneksijai.

Pastarosiomis savaitėmis viešojoje erdvėje pasipylus liudijimams, Vilniaus apylinkės prokuratūra ketvirtadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo seksualinio priekabiavimo. Kultūros ministrė Liana Ruokytė–Jonsson teigė, kad kol teisėsauga neatliks tyrimo, nebus skubama spręsti dėl J. Vaitkaus galimybių toliau vadovauti Lietuvos rusų dramos teatrui.

Pastarąją savaitę kaltinimų seksualiniu priekabiavimu, studentų žeminimu ir kitokiu nederamu elgesiu sulaukė jau buvę Vilniaus dailės akademijos (VDA) dėstytojai Jonas Gasiūnas ir Arvydas Liepuonius, VDA tebedirbantis fotografas Gintautas Trimakas. Anksčiau dvi menininkės tokiu elgesiu apkaltino kino režisierių Šarūną Bartą, dėl seksualinio priekabiavimo prie aktorės teisiamas buvęs Panevėžio Juozo Miltinio teatro aktorius Linas Marijus Zaikauskas, prokurorai įtarimus dėl seksualinio priekabiavimo yra pateikę buvusiam Seimo nariui Kęstučiui Pūkui.

Seksualiniam priekabiavimui taikomas trejų metų senaties terminas.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

...

Visiškos nevykėlės, kažką tik per savo 'skylę' pasiekusios, bet dabar jau 'vartojamąją vertę' praradusios, bando ją dar kartą įdarbint... nebuvo smegenų tuomet, neatsirado jų ir dabar.

Vija

Zmones,kas jums darosi?Senus gaslunus reikia bausti! Kaltina studentes tik tie, kurie patys nesusidure....

Anubis

Keista daugumos žmonių nuostaba, be įrodymu nušalinti nuo dėstymo studentams. Juk ir arkliui aišku, kad toks santykis tarp dėstytojo ir studento nenormalus! Be to jau keturios tai liudija, tai ko jums dar reikia? Gal Jus norėtumėte , kad Jūsų dukras šis talentingas senukas užsilaužtu?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS