JAV kompanija savo naujam centrui pasirinko Vilnių | Diena.lt

JAV KOMPANIJA SAVO NAUJAM CENTRUI PASIRINKO VILNIŲ

  • 0

Sostinės meras Remigijus Šimašius priėmė vienos sparčiausiai augančios JAV IT kompanijos „Cognizant“ vadovus.  „Fortune 300“ kompanija, veikianti  informacinių technologijų, konsultacijų ir verslo procesų valdymo paslaugų srityje, džiaugėsi pasirinkusi Vilnių savo naujam centrui ir pateikė pasiūlymą dalintis savo skaitmeninių technologijų  bei socialinėmis programomis. Aptartos kompanijos iniciatyvos, kurios galėtų pasitarnauti vilniečių gerovei.

„Džiugu, kad Vilniuje besikurianti kompanija domisi ne tik verslo plėtra, bet ir noriai įsitraukia į miesto gyvenimą, nori prisidėti prie pozityvių pokyčių. Vilniaus ir pasaulinio lygio verslo partnerystė ne tik kurs naujas darbo vietas, atvers naujas galimybes studijuojantiems tiksliuosius mokslus, bet ir įgyvendins socialiai atsakingus projektus, kurie kvies jaunimą pažinti  technologijas ir skaitmeninį pasaulį, savanoriškai mokys moksleivius analizuoti duomenis, programuoti ir pajusti duomenų galią, įtrauks bendruomenes“,  – sakė  meras Remigijus Šimašius.

JAV kompanijos vadovai išreiškė susižavėjimą Vilniumi, švaria kokybiška aplinka ir galimybe vos per 10 minučių pasivaikščiojant pasiekti darbo vietą. Taip pat pagyrė lietuvių ambicingumą, motyvaciją, punktualumą ir entuziastingą požiūrį į darbą.

Apie 220 tūkst. darbuotojų įvairiose šalyse turinti kompanija „Cognizant“ Vilniuje turi ilgalaikių strateginių planų augti ir teikti aukščiausios kokybės IT ir verslo procesų valdymo paslaugas esamiems ir naujiems klientams. Per artimiausius penkerius metus Europos šalių regione įsikūrusiuose centruose numatytas darbuotojų skaičiaus augimas – apie 4000 naujų darbo vietų, dalis jų ir Vilniuje.

Meras atkreipė dėmesį į šiuo metu Vilniaus demonstruojamą  fantastišką augimą: Varšuvoje vykusiuose Vidurio ir Rytų Europos paslaugų centrų apdovanojimuose Vilnius pripažintas dinamiškiausiai besivystančiu paslaugų centrų miestu regione, o pagal miestų ekonominį vystymąsi ir patrauklumą tiesioginėms užsienio investicijoms „fDi Intelligence“ sudarytame reitinge vidutinio dydžio Europos miestų kategorijoje Vilnius užėmė 3 vietą.

„Cognizant“ laikoma viena greičiausiai augančių kompanijų pasaulyje. Kompanijos darbuotojai turi ilgametę patirtį ir kompetencijas, kurias ketina perduoti Lietuvos paslaugų centrų specialistams. Tikimės, kad tai leis paslaugų centrų klasteriui Vilniuje augti dar sparčiau“, – pastebi „Investuok Lietuvoje“ Investicijų plėtros departamento direktorius Justinas Pagirys.

Kompanija vykdo įvairius skaitmeninio raštingumo projektus šalyse, kuriose įsikuria. Vilniaus meras R. Šimašius pakvietė kompaniją bendradarbiauti su Lietuvos universitetų mokslininkais ir drauge skatinti jaunimo domėjimąsi tiksliaisiais, gamtos ir inžineriniais dalykais, naujausiomis technologijomis, mokyti moksleivius ir mokytojus programavimo.  Mokyklos, norinčios dalyvauti tokioje partnerystės programoje gali registruotis el. paštu: egle.stonkute@vilnius.lt (kontaktinis asmuo  - Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktorė  Eglė Stonkutė).

GALERIJA

  • JAV kompanija savo naujam centrui pasirinko Vilnių
  • JAV kompanija savo naujam centrui pasirinko Vilnių
  • JAV kompanija savo naujam centrui pasirinko Vilnių
S. Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS