Kaimynų balkonas kelia grėsmę – kur kreiptis? | Diena.lt

KAIMYNŲ BALKONAS KELIA GRĖSMĘ – KUR KREIPTIS?

Ne tik draugiška, bet ir saugi kaimynystė yra svarbi daugiabučio gyventojams, tad pastebėjus, jog kaimyno balkonas pradėjo keltį grėsmę, vertėtų kreiptis į bendrijos pirmininką, pataria Lietuvos būsto rūmų teisininkas Algirdas Glodenis.

LRT RADIJO klausytoja iš Vilniaus Karoliniškių rajono klausė, ką daryti, jei kaimynų balkonas esantis virš jos trupa ir leidžia vandenį.

Teisininkas A. Glodenis patarė kreiptis į bendrijos pirmininką, kad šis suorganizuotų patikros darbus: „Tam, kad būtų galima nustatyti balkono būklę, būtina jį apžiūrėti. Tai turi suorganizuoti bendrija, tada nuspręsti, kokių veiksmų reikėtų imtis.“

Specialistas pabrėžia, jog bendro naudojimo objektus privalo tvarkyti bendrija visų namo butų savininkų lėšomis, tačiau individualaus balkono, keliančio grėsmę aplinkiniams, sutvarkymu turėtų rūpintis būsto savininkas su bendrijos pirmininko nurodymais.

„Iniciatyvos turėtų imtis bendrija po raštiško nukentėjusios moters kreipimosi. Vėliau paaiškėtų, kokie galimi problemos sprendimo variantai“, – aiškina A. Glodenis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

namo gyventoja Mokyklos21

klaipedos miesto Mokyklos21 name kritiskos situacijos balkonai , reikia juos renuovuoti, kur butu ukis ziuri

TAIP

Balkonas kaimyno,bet mokesite visi namo gyventojai.Tad kreipkites del remonto ir tiek.

kaip

kur i savivaldybe rastiskai o gavus neigiama atsakyma i teisma......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS