Kviečia išsakyti nuomonę apie Vilniaus Vingio parką | Diena.lt

KVIEČIA IŠSAKYTI NUOMONĘ APIE VILNIAUS VINGIO PARKĄ

Vilniaus miesto savivaldybė kartu su VšĮ „Vilniaus miesto parkai“ rengia gyventojų apklausas apie penkis populiariausius sostinės parkus. Šiuo metu kviečiama išsakyti savo nuomonę apie Vingio parką.

Tikriausiai kiekvienam vilniečiui Vingio parkas savaip brangus ir ypatingas. Šis didžiulis, 157 ha ploto, parkas siejasi ir su svarbiais Lietuvai istoriniais įvykiais – Dainų šventėmis, Sąjūdžio mitingu, pirmaisiais dideliais koncertais. Vingio parke vilniečiai mėgsta sportuoti, leisti laisvalaikį su šeimomis, susitikti su draugais. Šis parkas mėgstamas ne tik vilniečių, bet žinomas ir lankomas visos Lietuvos gyventojų.

Kaip skelbia savivaldybė, Vingio parko infrastruktūra, pastatai ir pritaikymas lankytojų srautams nesikeitė ne vieną dešimtmetį. Tuo tarpu aplinkinės teritorijos sparčiai kinta – buvusioje gamyklos teritorijoje statomas daugiafunkcis kultūros, pramogų, verslo ir prekybos kvartalas, šalia – gyvenamieji namai, keičiasi ir susisiekimo infrastruktūra, planuojami dviračių ir pėsčiųjų takai, numatyta tiesti pėsčiųjų tiltą, sujungsiantį Vingio parką su parodų ir kongresų centro „Litexpo“ teritorija.

„Šios apklausos tikslas – į Vingio parką pažvelgti miestiečių akimis, geriau suprasti parko lankytojų įpročius. Atsakymai padės tinkamiau pritaikyti erdvę gyventojams. Raginu dalyvauti apklausoje ir išsakyti savo nuomonę“, – kalbėjo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus patarėja žaliųjų erdvių ir kraštovaizdžio architektūros klausimais Ramunė Baniulienė.

Apklausą sudaro 26 klausimai. Teiraujamasi apie lankymosi įpročius, tikslą, atvykimo būdą, ar parke lankytojai jaučiasi saugūs. Taip pat klausiama apie infrastruktūrą – kaip ją vertina, ko lankytojai pasigenda, ką mano apie vykstančius renginius, ar sportuoja parke ir kokiomis sporto šakomis užsiima, klausiama, kokie, apklausiamųjų nuomone, yra parko trūkumai, ar rekomenduotų parką aplankyti kitiems. Yra ir atvirų klausimų, kuriuose galima teikti savo pasiūlymus. Tie, kurie nesilanko Vingio parke, klausiama, kodėl nesilanko parke.

R. Baniulienė akcentavo, kad Vingio parkas turi atitikti šiuolaikinius gyventojų poreikius, tačiau pirmoje vietoje – parko vertybės: sengirė, jautri gamtinė aplinka, istorinės reikšmės objektai. „Vasarą kilusios diskusijos dėl triukšmingo koncerto Vingio parke rodo, jog gamtinė parko aplinka gyventojams – labai svarbi. Kaip ją apsaugoti ir išsaugoti ateičiai, kai vystantis aplinkinėms teritorijoms, tikėtina lankytojų srautai didės – mūsų uždavinys“, – teigia R. Baniulienė.

Dalyvauti apklausoje galite iki vasario 21 d. paspaudę šią nuorodą.

Apklausos rezultatai gyventojams bus pristatyti kovo mėnesį.

Savivaldybė skelbia, kad vėliau bus atliekamos apklausos ir apie keturis populiarius sostinės parkus: Antakalnyje – Sapiegų, Baltupiuose – Ozo, Senamiestyje – Reformatų parką, Bernardinų ir Misionierių sodus, Šnipiškėse – Neries Senvagės parką.

GALERIJA

  • Kviečia išsakyti nuomonę apie Vilniaus Vingio parką
  • Kviečia išsakyti nuomonę apie Vilniaus Vingio parką
Vilniaus savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Laikas pjauti medžius

Nuomone

Reik misionieriu stadui normuam pastatyti

Anonimas

susidaro nuomonė kad artėja momentas kai parko neliks.ir bus kaip baranausko eilėraštyje kalnai kelmuoti pakalnės nuplike

SUSIJUSIOS NAUJIENOS