Lietuvoje bus perlaidoti signataro M. Biržiškos palaikai | Diena.lt

LIETUVOJE BUS PERLAIDOTI SIGNATARO M. BIRŽIŠKOS PALAIKAI

Po mėnesio į Lietuvą bus atskraidinti signataro Mykolo Biržiškos ir jo šeimos narių palaikai. Jie bus perlaidoti Rasų kapinėse.

Sekmadienį Jungtinėse Valstijose, Los Andžele, kur dabar yra palaidotas M. Biržiška, surengtas iškilmingas atsisveikinimas.

Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras, literatūros istorikas ir tautosakos rinkėjas, profesorius, akademikas M. Biržiška su žmona Bronislava palaidoti vienoje iš kriptų Kalvarijų kapinėse Los Andžele. Lietuvos generalinis konsulas Los Andžele Darius Gaidys aplankė jų palaidojimo vietą. Tai paskutinis atsisveikinimas, nes jau po mėnesio M. Biržiška, jo žmona bei dar du jo šeimos nariai, broliai Vaclovas ir Viktoras Biržiškos bus perlaidoti Lietuvoje.

„Atvažiavęs čia dirbti nustebau, kiek daug vaikų, anūkų čia gyvena, Biržiškos, Smilgevičiaus, Banaičio anūkai, ir sužinojau, kad paskutinė jo valia buvo būti palaidotam Lietuvoje. Tai būtų labai gražus simbolis, praėjus 100 metų po jo pasirašyto Nepriklausomybės Akto signatarui ir jo žmonai sugrįžti į Lietuvą“, – sakė D. Gaidys.

Los Andželo lietuviškoje Šventojo Kazimiero bažnyčioje laikytos šventosios mišios, surengtas atsisveikinimas su Biržiškomis, kuriame dalyvavo lietuviškų organizacijų atstovai, signataro šeimos nariai.

Planuojama, kad Biržiškų palaikai į Lietuvą bus atskraidinti liepos 9 d. Liepos 10 d. Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje numatomas atsisveikinimas, oficialios valstybinės laidotuvės liepos 11 d. vyks Rasų kapinėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

to am

tau auklėtam komunizmo įdealogija - nesuprasti, kad anapus žmogus - taip pat žmogus ir vertas pagerbimo....

am

na tiesa, nebėra reikalų kuriebūtų svarbesni , nei perlaidojimas,Gerbkit gyvus kurievos alsuoja o mirusiems ir taip gerai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS