Likviduota dar viena savavališka statyba | Diena.lt

LIKVIDUOTA DAR VIENA SAVAVALIŠKA STATYBA

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos (toliau – Inspekcija), vykdydama teismo sprendimą, organizavo savavališkos statybos SB „Židinys“ Birelių kaime, Vilniuje, padarinių šalinimą. Nugriautas be statinio projekto ir leidimo pastatytas didesnis nei 80 kv. m ploto vieno aukšto pastatas su mansarda.

Statinys nelaikytinu sodo namu, kurio statybą leidžiantis dokumentas būtų neprivalomas. Todėl dar 2010 m. Inspekcijos pareigūnai statytojui surašė savavališkos statybos aktą ir reikalavimą savo lėšomis pašalinti savavališkos statybos padarinius – nugriauti savavališkai pastatytą statinį ir sutvarkyti statybvietę. Neįvykdžius šio reikalavimo, Inspekcijos prašymu teismas įpareigojo statytoją savo lėšomis pašalinti savavališkos statybos padarinius.

Taip pat buvo patenkintas prašymas, atsakovui neįvykdžius teismo sprendimo per nustatytą terminą, Inspekcijai suteikti teisę nugriauti savavališkai pastatytą statinį, būtinas išlaidas išieškant iš atsakovo.

Neįvykdęs teismo sprendimo, statytojas neišvengė savavališkų veiksmų pasekmių – šios savaitės pradžioje baigus pastato griovimo darbus sutvarkyta statybvietė. Statytojui teks atlyginti ir Inspekcijos patirtas išlaidas.

GALERIJA

  • Likviduota dar viena savavališka statyba
Aplinkos ministerijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

zenonas lapinskas

Tik "Stribu" valstybeje taip imanoma. Jums tik griauti. Gerai buti dvasios ubagams. Jiems ir prtojektus padaro, ir namus pastato ir pinigu dar lieka. Tik menkystos demonstruoja savo jega. Geda gyventi "stribu" valstybeje. Nei gedos nei sazines. Zmogus is paskutiniuju pasistate busta, o jus sugruovete. Dabar dar zmogui numausite paskutines drapanas, kad uzsimoketu uz banditizma.tel. 8 633 770.Teisti tokius grivejus. Manau ateis valanda. Dabar tik butina viska fiksuoti.

lytas

Gerai kad kas ne legalu naikinama,o vot idomu kaip tas lenteles su gatviu pavadynimais kažkokia kalba parašytas nuiminės jos juk irgi nelegaliai ir technikos sunkios nereikia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS