MRU vadovai švietimo ministrei pristatys studentų miestelio viziją | Diena.lt

MRU VADOVAI ŠVIETIMO MINISTREI PRISTATYS STUDENTŲ MIESTELIO VIZIJĄ

  • 0

Mykolo Romerio universiteto (MRU) vadovybė trečiadienį švietimo ir mokslo ministrei Audronei Pitrėnienei pristatys akademinio Didlaukio miestelio viziją.

„Labai svarbus būtų ministerijos palaikymas. Jeigu mes matytume, kad tai yra perspektyvu penkerius - dešimt metų, tai būtų, aišku, gerai susilaukti tam tikros politinės paramos. Aišku, eina kalba (...) ir apie finansavimą“, – BNS sakė universiteto studijų prorektorius Giedrius Viliūnas.

M.Romerio universitetas, Vilniaus kolegija ir Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centras svarsto drauge kurti ir plėsti įvairias paslaugas studentams. Pasak G.Viliūno, studentams reikia įvairių užimtumą skatinančių objektų, pavyzdžiui, sporto aikštynų.

Taip pat, anot jo, svarstoma renovuoti bendrabučius, plėsti MRU biblioteką, Didlaukio gatvėje įsteigti karjeros centrą ir kurti infrastruktūrą „aplinkinių mikrorajonų bendruomenėms telkti“.

„Kadangi kalbama apie aukštojo mokslo evoliuciją Lietuvoje, tai mes manome, kad tokie skirtingų lygmenų klasteriai yra perspektyvūs“, – sakė G.Viliūnas.

Pasak MRU prorektoriaus, šioms idėjoms pritaria ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Sostinės Didlaukio gatvėje įsikūrę keturi M.Romerio universiteto fakultetai, trys Vilniaus kolegijos fakultetai, Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakultetas bei Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centras.

„Didlaukio gatvė jau nuo senų laikų buvo projektuojama kaip akademinė gatvė“, – kalbėjo G.Viliūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS