Mugėje „Uptown Christmas“ – dovanų idėjos šiuolaikiškiems žmonėms | Diena.lt

MUGĖJE „UPTOWN CHRISTMAS“ – DOVANŲ IDĖJOS ŠIUOLAIKIŠKIEMS ŽMONĖMS

Skubėti nemadinga, tad palengvinti kalėdinę karštinę nutarė „Uptown Christmas: Paskutinės minutės mugės“ organizatoriai, už jus išspręsdami visus rebusus, su kuriais susiduriate ieškodami dovanų draugui, sesei, tėčiui ar kaimynei iš trečio aukšto.

Šiemet jaukiausia kalėdinė mugė Vilniuje vyks tris dienas prieš pat šventes, gruodžio 21–23 d., buvusioje radijo imtuvų gamykloje įsikūrusiame menų fabrike „Loftas“ per du erdvius ir vintažinėmis lemputėmis papuoštus aukštus.

Jau tradicinės mugės organizatoriai diktuoja naujas Kalėdų dovanų paieškos taisykles, teigdami, kad visas dovanas galima ramiai surasti paskutinį savaitgalį prieš pat šventes, o po eglute galima padėti ne tradicinį šokoladinį besmegenį ar vilnones kojines, bet dovanas, kurios yra skoningos ir šiuolaikiškos.

Tad apie kokias pagrindines šių metų dovanų tendencijas turi žinoti kiekvienas šiuolaikiškas Kalėdų Senelis?

Gurmaniškam gyvenimui

Tikriems sveikuoliams

Daug kas tiki, kad ką valgai, tuo ir tampi. Žmonės, kurie nuosekliai rūpinasi savo mitybos racionu, ras platų sveikuolišką pasirinkimą nuo originaliai supakuotų „Detox“ arbatų iki gilių kavos, tikro kaimiško medaus ar ypač organizmui vertingo kanapių aliejaus.

Nepataisomiems nusidėjėliams

Nuo prabangaus sidro iki sausainių, naminių uogienių ir pieniškos rankų darbo karamelės. „Natūrali pieniška karamelė puikiai tinka mirkyti vaisių skilteles, prie sūrio, ledų, o labiausiai tiesiog kabinti ją šaukštu!“ – sako tikra saldumynų mėgėja ir kūrėja Greta.

Įkvėps būti atsakingesnius

Ką dovanoti močiutei, mamai arba draugui, kurie mėgsta augalus? Vazonų, stiklinių terariumų ir stilingų laistytuvų bei kitų sodininkystės įrankių pasiūlys mugėje įsikursianti parduotuvė, skirta mėgstantiems auginti ir tai daryti stilingai.

O jeigu propaguojate aplinkai nekenkiantį gyvenimo būdą ir norite įkvėpti savo artimuosius, Kalėdų mugėje rasite plastiko alternatyvų – ilgaamžių šiaudelių, išskirtinio dizaino daugkartinių puodelių, medinių dantų šepetėlių ir stilingų drobinių maišelių, skirtų namams ir keliaujant mieste.

Pasisakote už rūšiavimą ir mėgstate prasmingas dovanas? Organizatoriai neužmiršo ir jūsų, tad šiemet siūlo atkreipti dėmesį į augančius pieštukus.

Kai pieštukas tampa per trumpas rašyti, jį galima pasodinti ir iš jo išauga bazilikas, levanda, čiobrelis ar kitas augaliukas.

Mugėje dalyvaus ir kietosios kosmetikos kūrėjai. „Kietoji kosmetika pagaminta be vandens ir nenaudojant plastikinių pakuočių. Aplinkai nekenkiančioms priemonėms gaminti naudojamos aukščiausios kokybės medžiagos, kurios papildytos odai naudingais aliejais, augalų ekstraktais ir eteriniais aliejais“, – sako prekės ženklo kūrėja Vaiva.

Aksesuarai asmenybei

Tie, kurie iš namų neišeina nepasipuošę kokiais nors aksesuarais, pasiskirstę į dvi stovyklas.

Minimalizmas

Minimalizmo gerbėjai ir subtilumo šalininkai „Uptown Christmas“ mugėje ras dizainerių dirbinių, kurie tiks tiems, kurie nemėgsta provokuojančių stiliaus detalių, o balsuoja už įvaizdžio rafinuotumą. Minimalistai kreips dėmesį į tauriuosius metalus, smulkius akmenukus ir atsižvelgs į kokybę.

Kuo daugiau – tuo geriau

Drąsius ir mėgstančius išskirtines stiliaus detales kalėdinėje mugėje vilios visas būrys kūrėjų, kurie pasiūlys platų pasirinkimo spektrą – nuo odinių apyrankių iki žiedų su didžiuliais dirbtiniais brangakmeniais, keraminių auskarų ir pakabukų, dailintų aukso glaistu.

Šmaikštuolių norai taip pat bus patenkinti, nes mugėje įsikurs net du visų pamėgtų įsegamų ženkliukų kūrėjai. „Argi nesmagu savo mintis ir poziciją išsakyti be žodžių su ženkliuku, įsegtu į apykaklę? Tai pati smagiausia smulki ir nebrangi Kalėdų dovana“, – sako ženkliukų kūrėja Goda.

Hygge“ gyvenimo būdui

Šaltus žiemos vakarus mėgstančių leis- ti namuose „Uptown Christmas“ mugėje lauks net du išskirtinių žvakių kūrėjai. Vieni siūlys šmaikštų pakuotės dizainą, kiti ypač natūralią sudėtį ir ypatingus kvapų derinius. „Turėsime ir specialiai Kalėdoms kurtų žvakių“, – žada kūrėjai.

Karštą kakavą gerti siūlysime iš rankų darbo keramikos dirbinių, kurie sukurti šiuolaikiniam žmogui, vertinančiam autentiškumą ir vienetinius daiktus.

„Uptown Christmas“ įsikursiančių dizainerių keramikoje dominuoja netobulos formos. „Tačiau netobulumas yra tobulas savo jaukumu ir išraiškingumu“, – teigia menininkė Ramunė.

Kad vakarus nebūtų šalta leisti namuose, interjero salonas, jungiantis lietuvių ir užsienio dizainerių kūrinius, skirtus namams, Kalėdų mugėje siūlys išskirtines interjero detales, architektūros knygas, namų kvapus ir rankų darbo žvakes.

Mylėti save

Viena smagiausių dovanų tendencijų – tai dėmesys ir sau pačiam, o didžiąsias šventes svarbu sutikti atsinaujinus ir su išskirtiniu garderobu. Šia proga jūsų lauks didžiulis aprangos dizainerių darbų pasirinkimas – nuo šventiškų suknelių iki šiltų išskirtinių paltų. Nuo puošnių delninių – iki kasdieniškų ilgaamžių kuprinių.

Vertinantiems autentiškumą siūlysime pasirankioti idėjų tarp vinilinių plokštelių, ieškantiems unikalumo – nišinių kvepalų, mėgstantiems keliauti – nutrinamų žemėlapių.

Visa tai ir dar daugiau rasite „Uptown Christmas: Paskutinės minutės mugėje“. Tai bus ne tik dovanų mugė, o ir šventė akims, ausims ir gomuriui, tad ir šiais metais Kalėdų dvasią mugėje kurstys muzikiniai koncertai, didžėjų pasirodymai ir smagios staigmenos visiems, kurie šventes nori pasitikti jaukioje atmosferoje.

„Uptown Christmas: Paskutinės minutės mugė“ šiemet vyks gruodžio 21–23 d. menų fabrike „Loftas“ (Švitrigailos g. 29, Vilnius). Penktadienį nuo 11 val. iki 21 val., šeštadienį ir sekmadienį nuo 11 val. iki 19 val. Renginys nemokamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS