Nacionalinio stadiono statybos: Vilnius turi ir didesnių problemų? | Diena.lt

NACIONALINIO STADIONO STATYBOS: VILNIUS TURI IR DIDESNIŲ PROBLEMŲ?

Seimo nariai Dainius Kreivys ir Monika Navickienė trečiadienį kreipėsi ministrą pirmininką Saulių Skvernelį, kviesdami perskirstyti Nacionalinio stadiono statyboms skirtas lėšas į, jų teigimu, labiau prioritetines Vilniaus sporto sritis.

D. Kreivys mano, kad šiandien Vilnius turi didesnių problemų.

„Vilniuje esanti sporto infrastruktūra yra tragiška - vaikai, mėgėjai, senjorai tiesiog neturi kur sportuoti. Todėl kyla klausimas, ar pirmiau investuojame į vaikus ir bendruomenę, ar statome nacionalinį stadioną? Šiandien prioritetai turi krypti į jaunimo sporto gyvinimą ir masiškumą Vilniuje“, - sakė D. Kreivys.

Pasak jo, už Nacionalinio stadiono lėšas kiekviename Vilniaus mikrorajone galima įrengti po kokybišką, bet kokiu sezono ir paros metu naudojamą futbolo aikštę, atnaujinti esamas aikštes bei pastatyti bent keletą visuomenei atvirų baseinų. Taip pat, pasak jo, užtektų pinigų pastatyti 4 UEFA žvaigždutes atitinkantį, 10 tūkst. žiūrovų talpinantį miesto stadioną.

Vilniuje esanti sporto infrastruktūra yra tragiška - vaikai, mėgėjai, senjorai tiesiog neturi kur sportuoti. Todėl kyla klausimas, ar pirmiau investuojame į vaikus ir bendruomenę, ar statome nacionalinį stadioną?

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Valdas Benkunskas mano, kad tai nėra Nacionalinis stadionas, o tik kratinys kitų statinių.

„Tai nėra Nacionalinis stadionas. Pagal numatytą vietų skaičių, stadionas bus mažesnis už Vilniaus „Žalgirio“ stadioną, Kauno „Žalgirio“ areną ir net mažesnis už Kauno Dariaus ir Girėno stadioną. Ką jau kalbėti, kad projekto kaina yra neadekvačiai didelė. 80 mln. eurų tokiam stadionui yra gerokai per daug.

Visai neseniai Rumunijoje ir Lenkijoje panašūs stadionai buvo pastatyti už 20-40 milijonų eurų. Galų gale, ir stadiono vieta centrinėje miesto dalyje nėra tinkama. Transporto srautai šioje miesto zonoje yra labai dideli, o pastačius stadioną reiktų labai daug investuoti į eismo infrastruktūrą“, - teigė V. Benkunskas.

Vilniaus miesto taryba taip pat trečiadienį svarstys siūlymą kurti darbo grupę, tirsiančią klausimus, susijusius su nacionalinio stadiono statybos viešuoju konkursu.

Siūlymą Vilniaus miesto tarybai pateikė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija.

Jų pateiktame rašte teigiama, kad Tarybos sprendimu sudaryta darbo grupė tirtų projekto „Daugiafunkcis sveikatinimo, ugdymo, švietimo, kultūros ir užimtumo skatinimo kompleksas“ koncesijos suteikimo konkurso vykdymo aplinkybes.

„Kilo ne vienas klausimas dėl sąžiningos konkurencijos konkurse”, - teigė TS-LKD frakcijos seniūnas Vilniaus miesto savivaldybėje V. Benkunskas.

„Aukščiausiasis Teismas neseniai patvirtino, kad viena iš dviejų bendrovių iš konkurso buvo pašalinta neteisėtai. Norime detaliau pasiaiškinti, kaip ir kodėl buvo priimtas, kaip šiandien žinome, neteisėtas Vilniaus miesto vadovybės sprendimas konkurse palikti tik bendrovę „Axis Industries”, - sakė V. Benkunskas.

ELTA primena, kad, savivaldybei paskelbus viešąjį konkursą dėl nacionalinio stadiono statybų, pasiūlymus pateikė dvi bendrovės - „Axis Industries” ir „Vilniaus nacionalinis stadionas”.

Vilniaus mero sprendimu bei remiantis Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) bei Centrinės projektų valdymo agentūros (CPVA) išvadomis, iš konkurso buvo pašalinta bendrovė „Vilniaus nacionalinis stadionas”. Spalio 19 d. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas patenkino „Vilniaus nacionalinis stadionas“ ieškinį ir įpareigojo Vilniaus miesto savivaldybę priimti ieškovės preliminarų pasiūlymą nacionalinio stadiono statybų konkurse.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

"VILNIUS TURI DIDESNIŲ PROBLEMŲ"....

Vilniuje, Pilaitės rajone, ilgą laiką panašus 5 aukštų statinys ilgą laiką stovėjo panašioje būklėje...Tenai buvo suplanuotas Respublikinės reikšmės vaikų poliklinika. Pastatė gana greitai...Lietuvos saugumą, apjuosė dviem eilėm tvora ir neaišku, kiek aukštų dar po žeme. Lietuvai tai yra "žyyyymiai svarbiau", nei vaikų gydymas....

...

Taip, nes kažkam NAUJA metro afera dega!

pradžių teisėtvarka turi surasti ir gražinti 60 mln. litų pavogtų prieš 10 metų, kai vyko stadiono statyba-imitacija, kokia dabar prasmė kažką daryti, kai vėl tas pat gali pasikartoti, vėl savivaldybė užslaptins pas ką nukeliaus milžiniškos sumos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS