Naujasis studijų miestelis šliesis prie Kalnų parko | Diena.lt

NAUJASIS STUDIJŲ MIESTELIS ŠLIESIS PRIE KALNŲ PARKO

Trečiadienį Vyriausybei palaiminus Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) iškėlimą iš apleistų patalpų sostinės centre, nebeliko kliūčių seniai planuoto modernaus studijų miestelio statyboms Olandų gatvėje.

Projektui „Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studijų miestelio Olandų g. 21, Vilniuje, sukūrimas“ LMTA yra gavusi Europos Sąjungos investicijų veiksmų programos paramos.

Akademija drauge su Lietuvos architektų sąjunga dar 2015 metais skelbė LMTA studijų miestelio architektūrinį konkursą. Pirmąją vietą laimėjo „Paleko Archstudija“.

Pagal „Paleko Archstudijos“ parengtą projektą, LMTA studijų miestelį sudarys kompleksas pastatų: Teatro ir kino bei Muzikos fakultetai, Mažasis ir Didysis salių blokai, Bendrasis-Administracinis blokas, Biblioteka, Kamerinė salė, Studentų bendrabutis.

Studijų miestelio komplekso pastatai išdėstys aplink pagrindinę netaisyklingos, pailgos formos aikštę, skirtą bendruomeninių akademijos ryšių formavimui.

LMTA komplekso erdvinė sandara bus orientuota į Kalnų parko šlaitą - į renginius lankytojai pateks iš Kalnų parko pusės. Stalo kalno šlaitas ir priekalnė liks neužstatyti, gerai apžvelgiami.

Įgyvendinant investicijų projektą numatyti du statybų etapai. Pirmąjį preliminariai planuojama baigti 2020 m. Jo metu turėtų iškilti Teatro ir kino fakulteto, Muzikos fakulteto pastatai bei Mažasis salių blokas.

II etapas turėtų būti įgyvendintas 2024 m. II etapo metu bus pastatyta: Didysis salių blokas, Bendrasis-Administracinis blokas, Biblioteka, Kamerinė salė, Studentų bendrabutis.

Bendra viso investicijų projekto „Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studijų miestelio Olandų g. 21, Vilniuje, sukūrimas“ vertė - 29 161 000 eurų.

Investicijų projektas bus finansuojamas iš Europos Sąjungos Regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos biudžeto (13 033 000 Eur) bei Akademijos nuosavų lėšų, gautų pardavus LMTA pastatus.

Akademinio miestelio architektūrinės dalies projektavimo darbai pradėti 2017-ųjų balandį pasirašius sutartį su „Paleko Archstudija“ vadovu Rolandu Paleku. Gruodžio 27 dieną LMTA pasirašė sutartį su SEB banku dėl projekto finansavimo.

Kaip skelbė ELTA, siūlymui Lietuvos muzikos ir teatro akademiją (LMTA) iškelti iš senų patalpų Vilniaus centre ir koncentruoti Olandų gatvėje, kur patalpos būtų įrengtos šiuolaikiškai, Vyriausybė pritarė trečiadienį.

Lietuvos muzikos ir teatro akademija pati kreipėsi į Švietimo ir mokslo ministeriją, prašydama sprendimo parduoti nekilnojamąjį turtą, kurio rinkos vertė yra 16 mln. 161 tūkst. 500 eurų.

ŠMM manymu, projektas atitinka Vyriausybės siekius skatinti efektyvų valstybės turto valdymą, racionaliai ir tikslingai panaudoti mokslo infrastruktūrą.

GALERIJA

  • Naujasis studijų miestelis šliesis prie Kalnų parko
LMTA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS