Naujųjų naktį Katedros aikštėje džiugins įspūdingi fejerverkai | Diena.lt

NAUJŲJŲ NAKTĮ KATEDROS AIKŠTĖJE DŽIUGINS ĮSPŪDINGI FEJERVERKAI

  • 0

Vilniaus savivaldybė kviečia vilniečius ir miesto svečius džiaugsmingai pasitikti 2018-uosius stebint įspūdingus šventinius fejerverkus Katedros aikštėje.

 Naujųjų metų naktį iki vidurnakčio dirbs ir po Vilniaus egle įsikūręs Kalėdų miestelis.

Šiemet Naujametiniai fejerverkai bus leidžiami nuo Bernardinų sodo pusės, juos atliks UAB „Blikas“.

Vilniaus miesto savivaldybė iš vilniečių ir miesto svečių tikisi supratingumo, ir planuojančius eiti pažiūrėti naujametinių fejerverkų prašo savų pirotechnikos priemonių į Katedros aikštę nesinešti.

Bus eismo ribojimų

Vilniuje Naujametę naktį, nuo gruodžio 31 d. 23.00 val. iki sausio 1 d. 1.00 val., bus draudžiamas transporto priemonių eismas T. Vrublevskio, Šventaragio, Barboros Radvilaitės gatvėse. Primename, kad poilsio ir švenčių dienomis eismas draudžiamas Gedimino prospekte nuo Vilniaus iki Šventaragio gatvės.

Vilniaus miesto savivaldybė ragina vairuojančius vilniečius iš automobilių persėsti į viešąjį transportą bei patogiai pasiekti miesto centrą. Gruodžio 31 ir sausio 1 d. visas Vilniaus viešasis transportas važiuos sekmadienio ir šventinės dienos tvarkaraščiu.

Į šventę Katedros aikštėje galite atvykti šių maršrutų troleibusais: 2 Saulėtekis–Žygimantų g.–Stotis, 3 Karoliniškės–Žvėrynas–Šeimyniškių g., 4 Antakalnis–Centras–Žemieji Paneriai, 6 Žirmūnai–Kalvarijų–J. Basanavičiaus g.–Žemieji Paneriai, 12 Žirmūnai–Šeimyniškių g.–Šiaurės miestelis, 14 Saulėtekis–Šeimyniškių–J. Basanavičiaus g.–Gerosios Vilties st., 17 Žirmūnai–Naujininkai, 20 Žirmūnai–Žygimantų–Pylimo g.–Stotis. Ir autobusais: 1G Stotis–Kalvarijų g.–Santariškės, 6G Parko–Olandų g.–Žaliasis tiltas, 10 Fabijoniškės–Baltupiai–Markučiai, 11 Žvėrynas–Senamiestis–Užupis, 33 Šiaurės miestelis–Rinktinės–Sukilėlių g.–Guriai, 53 Fabijoniškės–Kalvarijų–Pylimo g.–Stotis, 88 Oro uostas–Centras–Europos aikštė.

Naujųjų metų naktį galimi nedideli šių maršrutų autobusų vėlavimai: 10 Fabijoniškės–Baltupiai–Markučiai, 11 Žvėrynas–Senamiestis–Užupis ir 33 Šiaurės miestelis–Rinktinės–Sukilėlių g.–Guriai.

Ilgiau užsibuvusiųjų lauks ir naktinių 88N Oro uostas–Centras–Europos aikštė, 101N Saulėtekis–Žygimantų g.–Savanorių–Laisvės pr.–Fabijoniškės, 102N Pilaitė–Žvėrynas–Žygimantų–Maironio g.–Stotis, 103N Santariškės–Didlaukio–Kalvarijų–Pylimo g.–Stotis–Gerosios Vilties st., 104N Ateities–Žirmūnų–Pylimo g.–Naujininkai ir 105N Pašilaičiai–Šeškinė–Konstitucijos pr.–Žygimantų g.–Polocko st. maršrutų autobusai.

Vilniečiams ir miesto svečiams, nusprendusiems į miesto centrą šventinėmis dienomis vykti savo automobiliu, dėl didelių eismo srautų siūloma aplenkti gatves aplink Katedros aikštę ir pasistatyti automobilį netoliese esančiose Upės, Žvejų ir Maironio gatvėse, taip pat automobilių stovėjimo aikštelėse – Gedimino pr. 9A, Tilto g. 14, T. Kosciuškos g. 1A, prie Tymo turgaus.

Eismo dalyviai prašomi būti atidūs, laikytis kelių eismo taisyklių ir eismo reguliuotojų nurodymų, važiavimo trukmę planuotis su laiko atsarga.

GALERIJA

  • Naujųjų naktį Katedros aikštėje džiugins įspūdingi fejerverkai
S. Žiūros / Savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS