Neblaivi policininkus iškeikusi prokurorė neteko darbo | Diena.lt

NEBLAIVI POLICININKUS IŠKEIKUSI PROKURORĖ NETEKO DARBO

  • 1

Dėl tarnybinių pažeidimų iš pareigų atleista Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė Ilona Žukaitė. Ji šią vasarą buvo sulaikyta neblaivi, o sulaikoma priešinosi policijos pareigūnams.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis trečiadienį pasirašė įsakymą dėl tokios nuobaudos, atsižvelgęs į tarnybinio patikrinimo medžiagą bei  komisijos pateiktą išvadą.

Kaip pažymi prokuratūra, tarnybinio patikrinimo medžiagoje pakanka duomenų konstatuoti, kad I.Žukaitė nesilaikė prokurorui taikomų aukštų elgesio ir nepriekaištingos reputacijos reikalavimų.

Anot pranešimo, atleista prokurorė pati darė teisės pažeidimus, kurių faktinės aplinkybės „akivaizdžiai kertasi su visuomenėje galiojančiomis moralės nuostatomis, tokiu savo elgesiu paniekindama ir pažemindama prokuroro ir visos prokuratūros vardą bei sumenkindama prokuratūros autoritetą“.

I.Žukaitė rugpjūčio 21 dieną buvo sulaikyta neblaivi ir dėl viešosios tvarkos pažeidimo pristatyta į Vilniaus miesto 2-ąjį policijos komisariatą.

Policijos surašytame protokole nurodoma, kad neblaivi stoties rajone triukšmavusi ir policijai pasipriešinusi Vilniaus apylinkės prokurorė I. Žukaitė šlapinosi viešoje vietoje, žmonių akivaizdoje, ir necenzūriniais žodžiais keikė policininkus, bandė jiems įspirti.

Generalinės prokuratūros BNS pateiktais duomenimis, prokurorė I. Žukaitė pastaruoju metu vadovavo maždaug 40 įvairių ikiteisminių tyrimų: dėl vagysčių, sukčiavimo, neteisėto disponavimo  narkotinėmis medžiagomis, pinigų padirbinėjimo, fizinio skausmo sukėlimo ir kt.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Neapsimeskit

Tokiais principingais. Negadinkit moteriai gyvenimo. Na išgėrė, prispyrė, apsimyžo. O kiek jūsų prieš mus - tautiečius apsišikusių gyvena.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS