Nelegalūs prekeiviai turgaus pašonėje nepatikimi? | Diena.lt

NELEGALŪS PREKEIVIAI TURGAUS PAŠONĖJE NEPATIKIMI?

Prie sostinės Halės, Kalvarijų turgaus bei prekybos centrų pašonėje rytais išsirikiuoja prekeiviai. Vienų jų maišuose siūlomos produkcijos daugiau, kiti stoviniuoja vos su trimis buteliais pieno ar keliomis dešimtimis kiaušinių.

„Iš mūsų kontrolierius renka po litą. Kartais gauname kvituką, kartais ne“, - tikino prie Kalvarijų turgaus įėjimo prekiavusi moteris, pridūrusi, kad dar toliau stovintys prekeiviai visai ne cento nemoka.

Viešojo transporto stotelės pašonėje išsirikiavusios moterys siūlė pieno ir sūrių. Pasak prekeivių, jos leidimų pardavinėti kaip ir neturi.

„Dėl kelių sūrių tikrai turguje nestovėsiu“, - tikino viena stovėjusi, tuo tarpu kita taip ir nesutiko atskleisti, kiek sūrių dar turi neišdėliotų „vitrinoje“.

Pieno produktais iš vidutinio ūkio prekiavusi Nina pripažįsta – konkurencijos ir taip netrūksta. Esą daug bandžiusių daugiau veiklos nebevykdo ir turguje neprekiauja.

„Kas iš tų kelių sutaupytų litų. Vaikys tave kaip šunį ir tiek. Lai sau prekiauja, dėl kelių karvių močiutė tikrai vietos turguje neims“, - tikino moteris.

Penkerius metus turguje prekiaujanti Olga pasiūlė įžvelgti ir kitą problemos pusę.

„Juk niekas prie tvoros parduodamos produkcijos netikrina. Tuo tarpu mūsų produkcija iš Rokiškio – su ūkio pavadinimu, kodu, prekės aprašymu ir galiojimo data“, - pasakojo ne tik sūrius, bet ir 4 proc. riebumo pieną siūliusi moteris. 

„Kokie dar leidimai. Nesupratau jūsų klausimo. Čia viską sau nusipirkau“, - tikino su trimis lašinių gabaliukais rankoje vaikštinėjusi moteris.

Šiltomis kojinėmis turguje prekiavusi Aldona teigė čia užsukanti ne kasdien, bet apie nelegalią prekybą nė nesvarstanti.

„Gatvėj aš tikrai nestovėsiu. Ateinu čia retai, sumoku 8 litus, nors ir parduodu vos kelias poras kojinių“, - tikino moteris.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ech

Tai jei žmogelis sumokės už turgu jam nieko neliks,o turgui dar didesni šuda parduoda ir niekas neatsako jei vietoj nepatikrinsi ir nepauostysi parnešes namo išmesi.O straipsnis tai palaikantis kad turgu palaikyt dėl mokesčiu o ne dėl prekiu kokybės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS