Nepanoro narplioti Nacionalinio stadiono konkurso peripetijų | Diena.lt

NEPANORO NARPLIOTI NACIONALINIO STADIONO KONKURSO PERIPETIJŲ

Vilniaus miesto savivaldybė trečiadienio posėdyje balsavo, kad nebūtų sudaryta darbo grupė Nacionalinio stadiono koncesijos suteikimo konkurso vykdymo aplinkybėms iširti.

Tarybos nariai balsuodami atmetė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos Vilniaus miesto savivaldybėje nutarimą, siūlantį sudaryti darbo grupę. Už siūlymą sudaryti darbo grupę balsavo 16 tarybos narių, prieš - 23.

Komisiją turėjo sudaryti po vieną atstovą iš visų miesto tarybos frakcijų. Darbo grupei būtų pavesta ištirti ir įvertinti projekto „Daugiafunkcis sveikatinimo, ugdymo, švietimo, kultūros ir užimtumo skatinimo kompleksas“ koncesijos suteikimo konkurso vykdymo eigą ir aplinkybes.

TS-LKD frakcijos seniūnas Valdas Benkunskas teigė, kad yra kilęs ne vienas klausimas dėl sąžiningos konkurencijos konkurse.

Gaila, bet toks svarbus projektas, kuris valstybei kainuos ar kainuotų apie 100 mln. eurų, o tarybos nariai priversti visą informaciją gauti iš žiniasklaidos.

„Mūsų frakcija ėmėsi iniciatyvos sukurti darbo grupę. (...) Gaila, bet toks svarbus projektas, kuris valstybei kainuos ar kainuotų apie 100 mln. eurų, o tarybos nariai priversti visą informaciją gauti iš žiniasklaidos”, - teigė V. Benkunskas.

Jis priminė, kad Aukščiausiasis Teismas neseniai patvirtino, jog viena iš dviejų bendrovių iš konkurso buvo pašalinta neteisėtai. Pasak V. Benkunsko, reikia detaliau pasiaiškinti, kaip ir kodėl buvo priimtas neteisėtas Vilniaus miesto vadovybės sprendimas konkurse palikti tik „Axis Industries“. Posėdyje jis sakė, kad negaunama net tų dokumentų ir atsakymų, dėl kurių yra oficialiai kreipiamasi.

Tarybos nariai posėdyje išsakė, kas, jų manymu, yra kaltas, kad per daugelį metų Nacionalinis stadionas vis dar neiškilo. Vieni jų teigė, kad darbo grupės sudarymas tik stabdys procesą, kiti - kad ji reikalinga, jog procesas pasistūmėtų. Tačiau balsuojant persvėrė tie balsai, kurie buvo prieš darbo grupės sudarymą.

ELTA primena, kad, savivaldybei paskelbus viešąjį konkursą dėl nacionalinio stadiono statybų, pasiūlymus pateikė dvi bendrovės - „Axis Industries” ir „Vilniaus nacionalinis stadionas”.

Vilniaus mero sprendimu, remiantis Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) bei Centrinės projektų valdymo agentūros (CPVA) išvadomis, dėl techninių siūlymo pateikimo niuansų „Vilniaus nacionalinis stadionas” iš konkurso buvo pašalintas.

Spalio 19 d. LAT patenkino ieškovės „Vilniaus nacionalinis stadionas“ ieškinį ir įpareigojo Vilniaus miesto savivaldybę priimti ieškovės preliminarų pasiūlymą nacionalinio stadiono statybų konkurse.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

beda

dar dinge milijonai isplauks savininku.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS