Nuo spalio 6-osios viešasis transportas grįžta į Perkūnkiemį | Diena.lt

NUO SPALIO 6-OSIOS VIEŠASIS TRANSPORTAS GRĮŽTA Į PERKŪNKIEMĮ

  • 0

Vieno sparčiausiai besiplečiančių Vilniaus rajonų – Perkūnkiemio – gyventojai sulaukė džiugių naujienų – po šešerių metų pertraukos čia ir vėl važiuos miesto viešasis transportas, rašoma pranešime.

Nuo spalio 6 dienos Perkūnkiemio gatve kasdien kursuos 5–ojo maršruto autobusai. Jais šio rajono gyventojai patogiai ir greitai pasieks artimiausius rajonus – Pašilaičius ir Šeškinę – bei nuvyks į miesto centrą vedančius persėdimo taškus.

„Ilgą laiką Perkūnkiemio gyventojai neturėjo jokios galimybės patogiai susisiekti viešuoju transportu – jiems reikėdavo eiti, o kai kada – ir klampoti ne vieną šimtą metrų iki artimiausios stotelės, ir tai jie darė ne vienerius metus. Perkūnkiemio bendruomenės lūkestį, jog šį rajoną pasiektų viešasis transportas, žinome jau kurį laiką, tačiau planų įgyvendinimą stabdė tam tikri infrastruktūriniai trukdžiai. Vis dėlto, pagaliau užtikrinsime patogų susisiekimą su miesto centru ir viešojo transporto keleiviams“, – sako Vilniaus miesto savivaldybės Viešojo transporto darbo grupės vadovas Virginijus Pauža.

Nuo spalio 6 d. atsiras tiesioginė viešojo transporto jungtis tarp Perkūnkiemio ir šalia esančių Pašilaičių bei Šeškinės. Gyventojai turės galimybę patogiau pasiekti ugdymo, gydymo ar kitas įstaigas, įsikūrusias šiuose rajonuose. Taip pat gyvenantieji Perkūnkiemyje patogiau ir greičiau pasieks greitųjų 3G Fabijoniškės–Centras–Oro uostas bei 5G Pašilaičiai–Ozo g.–Saulėtėkis maršrutų autobusų sustojimo vietas.

„Iki šiol Perkūnkiemio gatvė nebuvo pritaikyta tinkamam viešojo transporto eismui: ne visa gatvė buvo išasfaltuota, o eismą sunkino ir pakelėje stovintys automobiliai. Tačiau tikimės, jog automobilių vairuotojai geranoriškai perkels savo transporto priemones į kitas, netoli namų esančias stovėjimo vietas, taip pasidalindami erdve su kaimynystėje gyvenančiais viešojo transporto keleiviais“, – viliasi Vaidotas Meškauskas, SĮ „Susisiekimo paslaugos“ laikinasis vadovas.

Siekiant užtikrinti sklandų viešojo transporto eismą Perkūnkiemio gatve, nuo rugsėjo 26 d. vairuotojų bus prašoma patraukti savo automobilius iš Perkūnkiemio gatvės. Nuo tos pačios dienos bus atliekami kelio dangos ženklinimo darbai, bus įrengiami stoteles žymintys, transporto priemonių stovėjimą draudžiantys kelio ženklai. Vairuotojai savo automobilius galės palikti aplinkinėse gatvėse – Girulių, Eitminų, Pavilnionių – esančiose stovėjimo vietose, o taip pat – ir netoliese įrengtose stovėjimo aikštelėse. Gyventojų patogumui Perkūnkiemio gatvėje bus įrengtos ir trys viešojo transporto stotelės: Pavilionių ir Perkūnkiemio (abiem kryptimis).

Turimais duomenimis, rytinio piko metu Perkūnkiemio gatve pravažiuoja apie 850 transporto priemonių. Tikimasi, jog šia gatve pradėjus važiuoti viešajam transportui, dalis automobilių vairuotojų atsisakys asmeninių automobilių ir persės į viešąjį transportą, taip padidinant į ir iš šio rajono išvykstančių keleivių srautą. Kaip įprastai, įgyvendinant viešojo transporto pokyčius, ketinama stebėti keleivių srautų dinamiką, transporto priemonių pripildymą ir, atsižvelgiant į gautus rezultatus, bus atliekami tolimesni pokyčiai maršrute – pridedama daugiau transporto priemonių, keičiami eismo tvarkaraščiai ir pan.

Perkūnkiemio gatve važiuos 5-ojo Pašilaičiai–Tuskulėnų g.–Šiaurės miestelis maršruto autobusai. Jie važiuos Ukmergės g. ir pasuks į Perkūnkiemio gatvę, link Skalvių žiedo. Tokia pat trasa autobusai važiuos ir atgal nuo Skalvių žiedo. Planuojant minėto maršruto darbą buvo atsižvelgta ir į esamus maršruto keleivius, vykstančius nuo Deivių stotelės. Autobusai, Ukmergės g. važiuodami link Perkūnkiemio g., kaip įprastai, užsuks į Deivių stotelę. Taip pat į šią stotelę autobusai užsuks ir važiuodami iš Perkūnkiemio.

Nauji viešojo transporto eismo tvarkaraščiai interneto tinklalapyje www.vilniustransport.lt bus paskelbti nuo spalio 5 d., viešojo transporto stotelėse informacija bus atnaujinama taip pat nuo spalio 5 d.

GALERIJA

  • Nuo spalio 6-osios viešasis transportas grįžta į Perkūnkiemį
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS