Oro uoste – laikina direktorė | Diena.lt

ORO UOSTE – LAIKINA DIREKTORĖ

Iš Kauno oro uosto generalinio direktoriaus posto pasitraukiantį Arijandą Šliupą laikinai pakeis komercijos skyriaus vadovė Jūratė Baltrušaitytė.

Pasak susisiekimo viceministro Rimvydo Vaštako, konkursas į Kauno oro uosto vadovo vietą bus skelbiamas vasaros pabaigoje. „Iki tol vadovauti įmonei pasiūliau J.Baltrušaitei, kuri ten dirba septynerius metus, gerai pažįsta kolektyvą, išmano oro uosto reikalus“, – sakė viceministras.

Konkurso sąlygose iš kandidatų bus reikalaujama vadovavimo, vadybos patirties, geros reputacijos. „Pranašumas būtų ir patirtis aviacijos srityje“, – teigė R.Vaštakas.

Puspenktų metų Kauno oro uostui vadovavo A.Šliupas. Jis vengia kalbėti apie savo tolesnius planus, tik užsiminė, kad turi kitų darbo pasiūlymų.

Pareiškimą Susisiekimo ministerijai jis įteikė liepos viduryje. Pirmadienis jam bus paskutinė darbo diena oro uoste. „Tai buvo geras vadovas, kuris smarkiai išplėtojo Kauno oro uostą“, – išeinantį vadovą apibūdino R.Vaštakas.

Iš kandidatų į naujo generalinio direktoriaus postą per konkursą bus prašoma pateikti ir oro uosto plėtros viziją. „Šis oro uostas turi labai geras perspektyvas, sąlygos skrydžiams čia palankiausios regione. Kauno rajono ir miesto valdžios atstovai su oro uosto administracija turi ieškoti būdų pritraukti daugiau aviakompanijų, nes rizikinga dirbti tik su viena ar dviem“, – mano viceministras.

Iki šiol šalies oro uostų plėtros strategijoje buvo numatyta, kad Kaune turi būti plėtojama pigių skrydžių aviakompanijų veikla, sostinėje – tradicinių. Į Vilnių atėjus bendrovei „Wizz Air“, įkandin jai dalį maršrutų iš Kauno perkėlė ir „Ryanair“.

R.Vaštakas mano, kad sostinės visur labiau traukia aviakompanijas. „Kauno rajono ir miesto savivaldybės turi suprasti, kad šiais laikais aviakompanijas tenka vilioti. Iki šiol jos tai darė sėkmingai. O sostinių oro uostai visur turi pranašumą“, – mano R.Vaštakas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

dino

Tu Vaštakai, durnas kaip čebato aulas, Frankfurtas niekada nebuvo Vokietijos sostinė, Čikaga niekada nebuvo JAV sostinė, tačiau jie savo šalyse didžiausius oro uostus turi. Tai ką tu čia mulkini, nevykėli, nepatiko, kad Kaunui sektis pradėjo, tai padarėte, kad mažiau sektųsi, ką? Būkit prakeikti liberalai, niekada daugiau nebalsuosiu už liberalų sąjūdį.

3X

Tuoj visus skrydžius prkels į Vilnių ir nereikės nuolatinio direktoriaus

nykuma

svogeriu kraste yra vienas tikslas_padet svogeriui, nu ir dar Wilno, nes Wilno yra sostine.Nepatiko lenkams, kad Kauno oro uostui sektis pradejo. Tikiuosi tas ispurtusio snukio Masiulis bankrutuos kaip politikas po siu rinkimu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS