Paaiškino, kodėl vėl iš krantų išsiliejo Neris | Diena.lt

PAAIŠKINO, KODĖL VĖL IŠ KRANTŲ IŠSILIEJO NERIS

  • 12

Neries vandens lygis vėl pakilo ir apsėmė krantines Vilniuje. Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba pateikė atsakymą, kodėl ištvino upė. 

„Kai kurie pastebėjo ir nusistebėjo, kad Neries upės vandens lygis staiga pakilo ir net apsėmė krantines. Juk buvo sausa, o sniegas jau seniai ištirpo. Kaip rodo prie Neries esančios vandens matavimo stotelės duomenys, vandens lygis per savaitę pakilo maždaug 70 centimetrų. Kaltininkas – prieš savaitę (naktį iš balandžio antros į trečią dieną) netoli Lietuvos, Baltarusijos vakarinėje pusėje, praslinkusi vasariško tipo audra su intensyviomis liūtimis. Tuomet žaibavimas matėsi net ir iš sostinės.

Dalyje kaimyninės šalies vietovių iškrito virš mėnesio normos. Daug kritulių tada sulaukė ir mūsų šiaurės rytiniai rajonai. Na, o kadangi augalija dar nesuvešėjus, todėl didelė dalis vandens tiesiog nutekėjo į upelius. Jie pamažu atnešė vandenį į Nerį, o šioje palaipsniui ėmė kilti vandens lygis. Mažesnėse Rytų Lietuvos upėse vandens lygis jau nukritęs (pikas buvo pasiektas keletu dienų anksčiau). Trečiadienį ryte vandens lygis Neryje ties Vilniumi ir Buivydžiais jau pamažu stabilizuojasi“, – praneša Meteo.lt

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Pr.

Batka turi turi du nekaltus ginklus Lietuvai pakenkti, tai Nemuno ir Neries vandens kiekio padidinimas ir AES "avarija".

Šančių,,kibiras,,

Užsius lukošenka,atidarys užtvankos šliuzus-ir Kauno marios neatlaikys bangos-kaip Gentvilai,manai,ar tavo rūpestis-tik auto,,vamzdžiai,,?

Kindziulis

c ia rusu uralo potvynio padariniai :))))))))))))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS