Pagaliau nušvito ilgus metus tamsoje skendėję Vingio parko takai | Diena.lt

PAGALIAU NUŠVITO ILGUS METUS TAMSOJE SKENDĖJĘ VINGIO PARKO TAKAI

  • 1

Sostinės Vingio parke nuo šiol bus saugu ir šviesu ištisą parą - užbaigtas ambicingas keleto metų projektas moderniai apšviesti Vingio parko erdves ir takus.

Dabar, pasak savivaldybės pranešimo, tamsiuoju paros metu parke šviečia 320 naujų, kokybiškų, unikalaus dizaino, ekonomiškų ir ekologiškų LED šviestuvų.

Naujas apšvietimo tinklas įrengtas dalyje takų, kurie iki šiol daugybę metų skendėjo tamsoje.

„Simboliška, jog didžiausiame parke mieste, kur šviestuvai nebuvo keisti jau kelis dešimtmečius, būtent dabar, minint šalies šimtmetį, įgyvendintas toks gražus ir reikalingas projektas - apšviesta viena iš lankomiausių žaliųjų erdvių Vilniuje. Neabejotinai šviesesnis, saugesnis parkas pritrauks dar daugiau tiek aktyvaus sporto mėgėjų, tiek tų, kurie nori atitrūkti nuo miesto šurmulio ir pasimėgauti ramybe, grynu oru, miško ošimu“, - pranešime cituojamas Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Parke buvo rekonstruotos, o kai kur įrengtos naujos parko apšvietimo trasos, kurių bendras ilgis siekia daugiau kaip 10 km, paklota apie 10 km požeminės kabelinės linijos, pakeistos visos senos ir nusidėvėjusios atramos ir šviestuvai. Nauji šviestuvai turi integruotą automatinę funkciją, kuri tamsiuoju paros metu tam tikromis valandomis sumažina apšvietimą iki 50 proc., todėl sutaupoma elektros energijos. Parke sumontuotos dvi autonominio valdymo ir signalizacijos spintos, įdiegta nuotolinio valdymo sistema, tad nuo šiol galima išjungti ir įjungti šviestuvus nuotoliniu būdu, operatyviai sužinoti apie potencialius gedimus ir sistemos sutrikimus, nustatyti gedimų priežastį bei skubiai reaguoti į avarines situacijas.

Pasak savivaldybės, iki rudens dar planuojama pakeisti 14 šviestuvų, kurie apšviečia neseniai atnaujintą Vingio parko pėsčiųjų tiltą per Nerį.

Viso Vingio parko apšvietimo infrastruktūros modernizavimo ir išplėtimo darbų projekto metu buvo sumontuota moderni parko apšvietimo sistema, įrengta 460 naujų šviestuvų ir atramų, paklota apie 15 kilometrų požeminės kabelinės linijos, sumontuotos 3 autonominio valdymo ir signalizacijos spintos, atlikti dangų atstatymo darbai.

Vingio parko apšvietimui iš Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšų skirta beveik milijonas eurų: pirmojo etapo vertė - 242,114 tūkst. eurų, antrojo etapo - 747 tūkst. eurų.

GALERIJA

  • Pagaliau nušvito ilgus metus tamsoje skendėję Vingio parko takai
  • Pagaliau nušvito ilgus metus tamsoje skendėję Vingio parko takai
  • Pagaliau nušvito ilgus metus tamsoje skendėję Vingio parko takai
  • Pagaliau nušvito ilgus metus tamsoje skendėję Vingio parko takai
  • Pagaliau nušvito ilgus metus tamsoje skendėję Vingio parko takai
S. Žiūros / Savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ers

tai kad tos lempos blankiai sviecia,o kai kuriuose takiukuose isvis apsvietimo nera...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS