Iš pareigų vėl atleistas Vilniaus klinikinės ligoninės vadovas | Diena.lt

IŠ PAREIGŲ VĖL ATLEISTAS VILNIAUS KLINIKINĖS LIGONINĖS VADOVAS

  • 0

Praėjusios kadencijos savivaldybės tarybos iš pareigų atleistą ir vėliau teismo į jas grąžintą Vilniaus miesto klinikinės ligoninės vadovą Henriką Ulevičių sostinės politikai vėl atleido už įvairius pažeidimus.

Sprendimas įsigalioja nuo ketvirtadienio. Tuo metu pats H.Ulevičius nuobaudas vadina nepagrįstomis ir sprendimą žada skųsti.

„Aš duosiu į teismą, skųsiu šitą atleidimą. Manau, kad prašysiu grąžinti į pareigas. Jei ligoninė liks pavaldi savivaldybei, galbūt grįžt negrįšiu, nes su šita valdžia dirbti neįmanoma“, - BNS sakė H.Ulevičius.

Šįkart ligoninės direktoriui drausminė nuobauda - atleidimas - skirtas už tai, kad šis, anot savivaldybės, viršydamas įgaliojimus sudarė įvairias sutartis su mobiliojo ryšio tiekėjais, kitais verslo subjektais, neatlygintinai perdavė naudotis ligoninei suteiktu turtu, taip pat sudarė išskirtines teises gydytis ligoninėje įmonės „Omnitel“ darbuotojams. Tarybos sprendime taip pat nurodoma, kad direktorius be viešųjų pirkimų procedūrų sudarė sutartį su bendrove „Medical Medicy“, kuriai suteikė išskirtines sąlygas registruoti ligoninėje Lietuvos piliečius ir užsieniečius.

H.Ulevičius abejojo tarybos sprendimo teisėtumu, nes esą atleidimas taikomas tik esant šiurkštiems pažeidimams, tuo metu tokių nustatyta esą nebuvo. Be to, pakeitus Vietos savivaldos įstatymą ir įteisinus tiesioginius mero rinkimus, sprendimus dėl pavaldžių įstaigų vadovų, anot jo, privalo priimti ne taryba, o meras.

Anot mediko, Seimui priėmus įstatymų pataisas, ligoninė, kurioje teikiamos tretinio lygio gydymo paslaugos, nuo kitų metų sausio turėtų būti perduota Sveikatos apsaugos ministerijai - jei taip nutiks jis, esant palankiam teismo sprendimui, į pareigas teigia grįšiantis.

Kaip atleistasis direktorius trečiadienį nurodė tarybos nariams, dėl jo neteisėtu pripažinto pirmojo atleidimo ligoninė patyrė apie 40 tūkst. eurų išlaidų, nes turėjo sumokėti jam už prastovas bei mokesčius valstybei. Pats H.Ulevičius teigia gavęs per 24 tūkst. eurų.

H.Ulevičius pirmąkart iš pareigų atleistas praėjusių metų rugsėjį. Tuometiniame sprendime nurodyta, kad jis savo veiksmais pažeidė administracijos direktoriaus bei tarybos patvirtintus teisės aktus, kurie apibrėžia reikalavimus Vilniaus klinikinės ligoninės bei savivaldybės darbuotojams.

Pats H.Ulevičius tikina, kad buvo atleistas dėl politinių priežasčių, t. y. dėl to, jog nepritarė tarybos sprendimui sujungti klinikinę ligoninę su Vilniaus Psichikos sveikatos centru esą baimindamasis, kad po sujungimo klinikinė ligoninė bus perpildyta, o centro nekilnojamas turtas bus parduotas. Šių ligoninių sujungimo planų kadenciją bebaigianti Vilniaus valdžia vėliau atsisakė.

Į pareigas panaikinus jam skirtas tris drausmines nuobaudas H.Ulevičius grąžintas šių metų birželio 30-ąją.

Pernai gruodį tarybos sprendimu minėtos gydymo įstaigos vadovu tapo Narimantas Markevičius. H.Ulevičius tikina, jog ligoninei nuo birželio faktiškai vadovavo jis, tuo metu N.Markevičius buvo priverstinėse prastovose, anot H.Ulevičiaus, gavo ne tik algą, bet ir priedus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS