Pasiekti Vilniaus oro uostą bus patogiau ir paprasčiau | Diena.lt

PASIEKTI VILNIAUS ORO UOSTĄ BUS PATOGIAU IR PAPRASČIAU

  • 1

Nuo šiol Vilniaus oro uostą pasiekti bus dar patogiau ir paprasčiau – viešuoju transportu vykstančius vilniečius ir miesto svečius nuo spalio 2 d. pasitinka atsinaujinusios oro uosto prieigos.

Siekiant užtikrinti geresnį susisiekimą su oro uostu viešuoju transportu, buvusi viešojo transporto stotelė perkelta arčiau įėjimo, praneša Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“.

„Į oro uostą kasmet atvyksta vis daugiau žmonių – tai lemia nuolatos didėjantis skrydžių ir keleivių skaičius. Kad jų kelionė būtų patogesnė ir paprastesnė, imamės infrastruktūros atnaujinimo darbų. Nuo šiol į Vilnių atvykusių keleivių miesto autobusai lauks iš karto už atvykimo terminalo durų. Lengviau keliaus ir išskrendantys iš sostinės – jų kelias iki išvykimo salės gerokai sutrumpės“, – sako Vilniaus oro uosto direktorius Olafas Martensas.

Nuo šiol į Vilnių atvykusių keleivių miesto autobusai lauks iš karto už atvykimo terminalo durų. Lengviau keliaus ir išskrendantys iš sostinės – jų kelias iki išvykimo salės gerokai sutrumpės.

Nuo šiol miesto autobusai, atvykę į oro uostą, pravažiuos pakeliamus atitvarus, įvažiuos į jiems skirtą eismo juostą, o keleiviams įlipus, važiuos link miesto savo įprastinėmis trasomis. Atsižvelgiant į šiuos pokyčius keisis į oro uostą vykstančių 1-ojo, 2-ojo, 88-ojo, 88-ojo N ir 3-iojo G maršrutų autobusų eismo tvarkaraščiai. Apie į oro uostą atvykstančius miesto autobusus praneša ir įrengta elektroninė švieslentė.

Nuo spalio 2 d. patogūs pokyčiai planuojami ir 88-ame bei 88-ame N Oro uostas–Stotis–Senamiestis–Nepriklausomybės a. autobusų maršrutuose. Nuo šiol šie maršrutai taps greito susisiekimo maršrutais tarp oro uosto ir naujojo centro. Naujas maršruto pavadinimas – Oro uostas–Centras–Europos aikštė. Be to, šiuose maršrutuose kursuos ir visiškai nauji autobusai.

„Džiaugiamės, jog viešasis transportas grįžta į priekines gretas. Nuo šiol kelionės 88-uoju autobusų maršrutu bus greitesnės – autobusas stos rečiau, o miesto svečiai viešuoju transportu galės iškart pasiekti Vilniaus senamiestį – Aušros vartus ar kitas lankytinas vietas. Šiame maršrute važiuos tik nauji autobusai, ir jie bus papuošti išskirtine simbolika. Todėl viešasis transportas bus tikrai matomas, o ir kelionės jais į Vilniaus centrą nekainuos daugiau euro – autobusuose galios tie patys viešojo transporto bilietai“, – privalumus vardija Vaidotas Meškauskas, SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Bendrųjų reikalų departamento vadovas, vykdantis direktoriaus funkcijas.

Naujojo maršruto autobusai nebeužvažiuos į Stotį, Senamiestį, o iš oro uosto važiuos Žirnių, Liepkalnio, Bazilijonų, Pylimo, Jogailos, Vilniaus gatvėmis link Konstitucijos prospekto. Autobusai stos šiose stotelėse: Oro uostas, Aušros vartai, Vinco Kudirkos aikštė, Europos aikštė. Taip tikimasi užtikrinti patogesnį ir greitesnį susisiekimą su oro uostu. Naujojo maršruto autobusų, tiek dieninių, tiek naktinių, eismo tvarkaraščiai yra priderinti prie oro uosto skydžių laiko. Dienos metu kursuojantys autobusai važiuos 20–22 min. intervalais, o naktiniai autobusai – kas pusvalandį. Pirmasis naktinis autobusas iš oro uosto išvyks 23.30 val., o paskutinis – 4.30 val.

Pasak Vilniaus oro uosto vadovo, tai ne vienintelė naujovė, laukianti atvykstančiųjų į Vilniaus oro uostą viešuoju transportu. Šiemet prie terminalo įrengta ir nauja stotelė tarpmiestiniams ir tarptautiniams autobusams.

„Siekiame, kad keleiviai ir juos pasitinkantys ar išlydintys asmenys turėtų kuo platesnes galimybes pasirinkti jiems tinkamiausią transporto priemonę atvykti ar išvykti iš oro uosto, tad vėliau pokyčių bus ir daugiau“, – teigia O. Martensenas.

Nauji Vilniaus miesto maršrutų tvarkaraščiai jau yra paskelbti interneto tinklalapyje www.vilniustransport.lt. Tvarkaraščiai atnaujinti ir viešojo transporto stotelėse.

Informacija apie viešojo transporto darbą ir pakeitimus pateikiama interneto tinklalapyje www.vilniustransport.lt, socialiniame tinklalapyje www.facebook.com/susisiekimo.paslaugos, mobiliaisiais telefonais (m.stops.lt) bei darbo valandomis teikiama telefonu (8 5) 210 7050.

GALERIJA

  • Pasiekti Vilniaus oro uostą bus patogiau ir paprasčiau
  • Pasiekti Vilniaus oro uostą bus patogiau ir paprasčiau
  • Pasiekti Vilniaus oro uostą bus patogiau ir paprasčiau
„Susisiekimo paslaugų“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Danute

Labai buciau dekinga jei sustotu Tyzenhauzu stoteleje.Nes vaziuoja greitai ,pustustis ,daug laiko neuzimtu ,sustot .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS